Bilden efter skräckskadan

Taylor Hall fick skridsko i ansiktet – syddes med 30 stygn

HOCKEY

Forwarden Taylor Hall, 20, fick en skridskoskena över ansiktet.

Här ser ni det otäcka resultatet.

– Jag känner mig bättre och hoppas på comeback så fort som möjligt, säger han lugnande.

Foto: Edmonton Oilers
Taylor Hall

Det var natten mot i går som olyckan var framme för Edmonton Oilers forwardstalang Taylor Hall. Under uppvärmningen inför mötet med Columbus råkade han ut för en mycket märklig och ovanlig skada.

Hall och resten av laget värmde upp – som alltid utan hjälm – när Hall tappade fästet med skridskorna och hasade in i lagkamraten Ladislav Smid.

”Det såg hemskt ut”

Båda föll och gled sakta in mot sargen. Då, tätt bakom dem, kom backen Corey Potter. Han försökte, genom att hoppa över sina lagkamrater, undvika en kollision – men skridskon träffade Hall i ansiktet.

Han fick ett djupt sår strax ovanför ena ögonbrynet och lagkamraterna höll andan när Hall blev liggandes vid sargkanten.

Hall syddes med 30 stygn i ansiktet och i dag la Edmonton Oilers ut den hemska bilden här till höger på sin hemsida. Hall själv kommer med lugnande besked.

– Jag känner mig rätt okej, förutom att jag inte ser speciellt bra med vänsterögat. Det gjorde ont i början, men nu känner jag inte så mycket smärta. Men jag mår bättre och bättre. Jag tränade lätt i morse och jag hoppas på comeback så fort som möjligt, säger Hall till Oilers hemsida.

”Förstod att det var allvarligt”

– Jag kände inte alltför mycket smärta just när det hände. Men när blodet forsade förstod jag att det var allvarligt. Det var bara att försöka ta sig till omklädningsrummet så fort som möjligt för att stoppa blödningen. Nu känner jag mig bättre. Jag skulle vilja tacka våra tränare och Columbus medicinska personal.

– Jag hade tur som inte miste synen, men otur eftersom det aldrig hänt tidigare på en uppvärmning.

Head coach Tom Renney:

– Svullnaden har gått ner, han är klar i huvudet, han har haft en god natts sömn.

Hall varit en av Oilers bästa forwards i vinter med 31 poäng (15+16) på 36 matcher.

– Jag vet inte när jag gör comeback, men förhoppningsvis försöker jag spela redan mot Calgary mot lördag, säger Hall.