Ovetjkin stängs av – och får löneavdrag på en miljon

Stjärnan straffas hårt

HOCKEY

MIAMI. Alexander Ovetjkin stängs av.

Han får plikta tre matcher för att ha tacklat Pittsburghs Zbynek Michalek vårdslöst i söndags.

Washington får trösta sig med att Nicklas Bäckström under gårdagen var tillbaka på isen för första gången sedan han drabbades av sin hjärnskakning.

Det är inte bara dussinspelare som kan bli föremål för NHL:s nya, striktare påföljder när de uppträder oacceptabelt.

Den sanningen underströk discplintsaren Brendan Shanahan när han igår bestraffade Washingtons ryske superstjärna Alexander Ovetjkin med tre matchers avstängning.

Han får på fingrarna för vårdslöst agerande i söndagens sedvanligt hårda derby mot Pittsburgh, när han dammade in Zbynek Michalek i kortplanket i slutet av första perioden.

Tacklingen renderade ingen utvisning, men efter att ha studerat situationen på video kom Shanahan fram till den förtjänade tre matchers avstängning.

Ovetjkin får också ett löneavdrag på motsvarande en miljon kronor.

Ett tungt avbräck för Washington, förstås.

Men lagets fans får försöka trösta sig med att Nicklas Bäckström under måndagen var tillbaka på is för första gången sedan Rene Bourque sänkte honom med en ful armbåge för tre veckor sedan.

Han åkte lite skridskor på egen hand, i några få minuter, innan resten av laget inledde sin träning.

Inget är ännu sagt om när ”Bäckis”, som drabbades av en hjärnskakning i samband med smällen, kan göra comeback.

Patric Hörnqvist stod för ett av målen när Nashville utan att glänsa slog hopplösa jumbon Columbus med 4-1.

Fullträffen var ”Bengans” fjortonde för säsongen och han ligger därmed på delad femteplats, med Viktor Stålberg, i den svenska målligan.

4-0 inför tredjeperioden i en bortamatch mot LA Kings...nä, ur ett så djupt hål lyckades inte karaktärsfasta Ottawa Senators gräva sig.

De gjorde ett allvarligt försök efter Daniel Alfredssons reducering  i ett powerplay i mitten av slutperioden, men det var för sent.