Nytt rekord av den hårdskjutande Chara

Drog iväg en puck i 175 km/h på skills competition

1 av 7 | Foto: AP
Chara sköt iväg pucken i 175 km/h.
HOCKEY

MIAMI. Zdeno Chara kan verkligen skjuta en hockeypuck.

Backjätten slog nytt hastighetsrekord när ett av hans slagskott under nattens All Star-övningar i Ottawa uppmättes till sjuka 175 kilometer i timmen.

– Jag blev själv förvånad när jag såg den siffran, säger han.

Att Boston Bruins Zdeno Chara skulle vinna skottävlingen under den ”skills competition” som stod på programmet under nattens All Star-festligheter i Ottawa var i princip givet på förhand.

Han har en osannolik bössa och sitter på alla rekord sedan tidigare, så frågan var egentligen om han skulle kunna överträffa sig själv.

Och det kunde han.

”Blev själv förvånad”

Ett av slagskotten den jättelike slovaken vräkte iväg uppmättes till 175 kilometer i timmen – en klar förbättring mot rekordet från ifjol, på 170,5.

– Jag försöker alltid förbättra mina rekord men blev själv förvånad när jag såg den siffran, säger Chara till TSN.

– Det är ganska högt. Jag är glad att jag kunde göra det här i Ottawa, där jag spelat tidigare.

Showen stals dock av Chicagos Patrick Kane. Inte nog med att han, med hjälp av lagkamraten Marian Hossa, klädde sig  Stålmannen-mantel och Clark Kent-glasögon under frilägestävlingen. Han gjorde aftonens mål också;  liggande på isen prickade han in pucken med enhandsfattning om klubban.

Stamkos bäste straffläggare

New York Rangers-rookien Carl Hagelin hörde som väntat till de snabbaste skrinnarna och fick stryk på målfoto av Ottawas Colin Greening. Men i finalen fick ”Hags” sin revansch och tog hem tävlingen.

Straffturneringen vanns av Steven Stamkos, som satte tre av tre försök.

I övrigt kan man konstatera att All Star-helgen tagit formen av en enda stor Daniel Alfredsson-hyllning.

Hemmafansen kärlek till den mångårige lagkaptenen är det genomgående temat i allt som händer i den kanadensiska huvudstaden.

– Ibland undrar jag om jag verkligen förtjänar det här, men jag har en fantastisk relation med fansen, säger ”Alfie” till TSN.

Lag Alfredsson vann till slut mot team Chara.

ARTIKELN HANDLAR OM