Ta chansen och dominera, Karlsson

HOCKEY

Jag vill se en svensk gå in och dominera helgens All Star-match, och utses till matchens lirare.

Varför inte någon av bröderna Sedin? Men störst chans att köra därifrån i en ny bil ger jag en mer egoistisk 21-åring.

Jag vågar säga att mycket av fokuset under All Star-matchen kommer ligga på vem som blir matchens lirare. Hockeyspelare tjänar visserligen en massa pengar, men är inte så bortskämda med att vinna utmärkelser.

Sedinarna är egentligen lite för osjälviska för att ta hem priset. Men nu när de valdes i samma lag tycker jag att de ska ta chansen och utnyttja varandra till max.

Men jag ger faktiskt Ottawas Erik Karlsson en större chans att åka därifrån i prisbilen, då han är utrustad med ett större ego.

Är man dessutom back och följer med upp i alla anfall kan man få ruggiga chanser. För det är poäng som krävs för att bli matchens lirare.

Lagkaptenen Daniel Alfredsson valde just lagkamraten Karlsson i första rundan av fantasydraften.

Alfredsson är också lite för snäll, trevlig och ödmjuk. Men han har kapaciteten, och jag hoppas att kaptensrollen i kombination med hemmaplan i Ottawa kan inspirera honom. Det är kanske hans sista chans att spela den här matchen.

Hade valt Malkin

Oavsett vad som händer är Alfredsson en vinnare. Det var inte så många som trodde att han

skulle komma tillbaka så bra som han gjorde efter vinterns hjärnskakning, knappt han själv heller när han mådde som sämst.

■ ■ ■

Mitt förstaval i draften hade blivit Pittsburghs Jevgenij Malkin, då han är inne i ett jäkla stim just nu. I andra hand skulle jag plockat

Detroits Pavel Datsjuk för han är precis lika bra. I mina ögon är dessa två ryssar bäst i världen just nu. Det är ingen som är i närheten om jag ska vara ärlig. De är i en klass för sig, och har hela paketet. Den som är närmast är Chicagos Jonathan Toews.

■ ■ ■

Jag ser även fram emot kvällens skills competition, och framför allt om någon kan slå Zdeno Charas hårdskjutande NHL-rekord på 170 km/h. Störst möjlighet ger jag Bostonjätten själv. Närmsta utmanare är Nashvilles Shea Weber.

Chara tog

rekordet från en gammal lagkamrat till mig, Al Iafrate. Under en period både åkte han snabbast och sköt hårdast i hela NHL. Jag minns en All Star-match när Al var skadad och inte kunde få på sig skridskorna. Då gick han

ut på isen i dansskorna, sköt och vann ändå...

■ ■ ■

Washingtons superstjärna Alex Ovetjkin tackade nej till All Star-helgen på grund av sin avstängning. Personligen tycker jag det är fjantigt att han vill statuera ett exempel. Han tycker själv att han inte gjort något fel och bojkottar därför.

Han hade nog trott att NHL skulle be på sina bara knän, men ärligt talat så tror jag inte att så många bryr sig. Och avstängningen efter tacklingen på Pittsburghs Zybnek Michalek var i mina ögon solklar.

ARTIKELN HANDLAR OM