Lidström: ”Vi ägde den här matchen”

Detroit-kaptenen efter bortaskalpen mot Vancouver

HOCKEY

NEW YORK. Att de i princip är oslagbara på hemmaplan är ju känt sedan tidigare.

Men nu börjar Detroit Red Wings bli riktigt giftiga på bortais också.

Det visade de genom att dominera och till slut knäcka Vancouver i nattens seriefinal i Rogers Arena.

– Ja, tyckte vi ägde den här matchen, i alla fall i två perioder. Det börja arta sig, säger Nicklas Lidström till Sportbladet efter 4-3-segern.

Det krävdes till slut straffavgörande för att Detroit skulle kunna vinna den blågult färgade seriefinalen, men den lilla detaljen ger ingen rättvisande bild

Gästerna dominerade matchen kraftigt i två perioder och avlossade sammanlagt 43 skott mot en för kvällen suverän Roberto Luongo – att jämför med hemmalagets blott 25 skott.

– Ja, jag tycker att vi spelade riktigt bra och ägde stora delar av matchen, säger Nicklas Lidström

– Sedan stuvade de om lite i sina femmor för att få mer press på oss i tredje perioden och det fick de väl också, men det känns rättvist att vi till slut kunde vinna.

Särade på Sedinarna

Ja, bland annat särade coachen Alain Vigneault på bröderna Sedin – något man i princip aldrig ser.

– Nej, det var en liten skräll. Jag tror aldrig jag sett dem i olika kedjor under alla år jag spelat mot dem, säger en förvånad ”Lidas”.

Med segern blev Detroit första lag i ligan att spränga 70-poängsbarriären och därmed rycker de i toppen av tabellen, vilket förstås ger viss arbetsro.

Inte förlorat hemma på tre månader

Men framförallt visar nattens insats att rödvingarna, som inte förlorat hemma i Joe Louis Arena sedan 3 november (!), att de kan prestera på bortaplan.

– Ja, det har varit lite si och så med den saken under första halvan av säsongen, men nu börjar det arta sig. I de senaste två matcherna har vi framförallt spelat bättre defensivt och kanske insett att vi inte kan gå framåt hela tiden. Jag tycker det känns lovande, säger kapten Lidström.

För motståndarna, däremot, torde det kännas rätt jobbigt...

ARTIKELN HANDLAR OM