”Inte mycket till motstånd”

Detroit manglade Minnesota - utan superstjärnorna

Foto: AP
Zäta och Jiri Hudler producerade mot Minnesota.
HOCKEY

NEW YORK. Detroit Red Wings verkar inte sakna Nicklas Lidström och Pavel Datsyuk alltför mycket.


De körde över Minnesota med 6-0 i natt – utan sina två superstars.

– Men vi hade inte mycket till motstånd, Minnesota var tröttkört. Vi vill definitivt ha tillbaka Nicklas och Pavel snabbt, säger målskytten Henrik Zetterberg till Sportbladet efter storsegern.

Nicklas Lidströms fotskada är lite allvarligare  än man först trodde – och Pavel Datsyuk tvingades här om veckan till en knäoperation.

Så för närvarande för Red Wings alltså klara sig utan sina två största superstjärnor.

Men det går rätt bra ändå. De slog Columbus i tisdags och följde upp med en förkrossande 6-0-seger mot Minnesota hemma i Joe Louis Arena i natt.

”Bra att de får vila lite”

– Jodå, vi gjorde en helt okej match, säger Henrik Zetterberg när vi når honom efter slutsignalen, men vi hade inte mycket till motstånd. Minnesota var tröttkört efter matchen igår.

– Pavel och Nicklas är två av ligans bästa spelare så vi vill definitivt ha tillbaka dem snabbt. Men de som kommit in istället har spelat riktigt bra, till exempel backen Brendan Smith som gjorde sitt första mål ikväll, och likaså de som fått spela mer än de brukar. Med tanke på hur hårt schema vi har är det förmodligen bra att Pavel och Nicklas får vila lite också, vi behöver dem fräscha i slutspelet.

”Zäta” själv verkar fräsch redan nu.  Han gjorde mål i natt igen – och adderade två assist.

Leder divisionen

– Det går bra för min kedja, med (Valtteri) Filppula och (Jiri) Hudler, vi har riktigt bra kemi och det känns bra att vi kan producera lite poäng, särskilt nu när vi har folk borta och andra måste stiga fram.

Med nattens seger återtog Red Wings ledningen i sin division, men det betyder näppeligen att de kan luta sig tillbaka och njuta.

– Det är otroligt jämnt i vår division så jag är övertygad om att det blir stenhård kamp hela vägen fram till slutspelet, säger ”Zäta”.

– Men det är mycket bättre än att, som det var för oss för några år sedan, inte ha så mycket att spela för sista månaden. Nu är varje match viktig och det gillar vi, det är roligare att spela då.

Även Niklas Kronwall stod för tre assist i natt, medan Johan Franzén fick nöja sig med en.

ARTIKELN HANDLAR OM