Rangers dumpar skandalspelaren

Avery petas från farmarlaget – behöver inte ens träna

Sean Avery hamnade ofta i bråk med Martin Brodeur.
HOCKEY

New York Rangers bryter med Sean Avery.

Skandalspelaren får inte ens plats i slutspelstruppen – i farmarlaget.

Flera amerikanska medier, däribland TSN och nhl.com, rapporterar att forwarden meddelats att han inte finns med i planerna inför slutspelet i Connecticut Whale, New York Rangers farmarlag. Han behöver inte ens komma till träningarna längre.

Sean Avery, 31, har placerats på waiverslistan av Rangers två gånger under säsongen, senast den 30 december. När inget NHL-lag nappade återvände han till Connecticut Whale i AHL. Senast han spelade var 27 januari.

Nu har den ökända retstickan dumpats för gott. Hans fyraårskontrakt värt 15,5 miljoner dollar går ut i sommar.

”Ligans mest hatade”

Sean Avery har varit inblandad i flera kontroversiella händelser under karriären. I en omröstning 2007 bland NHL-spelarna fick han 66,4 procent av rösterna som ”ligans mest hatade spelare”.

2008 stängdes han av i sex matcher för att offentligt ha förolämpat sin ex-flickvän Elisha Cuthbert och hennes nye pojkvän, Calgarybacken Dion Phaneuf.

Tidigare samma år lade han grunden till det som kallats ”Sean Avery-regeln” efter att ha stört New Jersey-målvakten genom att veva med armarna i en märklig ”luften är fri”-övning. Hans agerande bröt inte mot reglerna, men det dröjde inte länge innan NHL skrivit om regelboken under rubriken ”osportsligt uppträdande”.

ARTIKELN HANDLAR OM