Hörnqvist sänkte Detroit

”Alltid kul göra mål – i synnerhet mot dem”

Foto: AP SCANPIX SWEDEN
Formstark svensk Målskytten Hörnqvist försöker få styrsel på en puck – och blir samtidigt fotograferad av en supporter.
HOCKEY

NASHVILLE. Det är dags att varna för Nashville Predators inför slutspelet.

De har varit svårspelade länge, men som de visade i nattens täta batalj mot Detroit är de nästan omöjliga nu.

– Ja, vi har ett bättre lag och jag skulle inte vilja möta oss, säger målskytten Patric Hörnqvist till Sportbladet efter 3-2-vinsten.

Det är en gammal sanning om lagmaskinen från Tennesse:

Den är väldigt jobbig att möta.

Briljanta  backparet Shea Weberg och Ryan Suter hör sedan länge till ligans allra bästa på att ”stänga ner” egen zon, men nu har Predators dessutom fått in jätten Hal Gill och blivit ännu tätare – vilket frustrerade Detroit-spelare fick erfara när de i natt hamnade i underläge och sedan stångades förgäves mot en omutlig köttmur.

”Är som en bläckfisk”

– Gill är fantastisk. Det går inte fort, men han är som en bläckfisk med sina långa armar och sin klubba. Dessutom ser han till att avlasta Weber och Suter så de slipper spela 28-29 minuter varenda match, säger Patric Hörnqvist när vi träffar honom i omklädningsrummet efteråt.

– Vi har samtidigt, fortsätter ”Bengan”, fått in ytterligare ett par forwards och är ett klart bättre lag än förra säsongen. Jag skulle inte vilja möta oss.

Det torde betyda att Nashville kan ta ytterligare ett steg i årets slutspel och rentav utmana om titeln.

– Jag tror ingen vill möta oss i slutspelet, men vi har femton matcher kvar och ska se till att vi kommer dit också. Ännu har vi inga skäl att klappa varandra på axeln. Vi måste fortsätta spela bra och sen lägga i ännu en växel, säger Hörnqvist.

”Kul göra mål mot Detroit”

Som själv definitivt börja nosa på slutspelsformen. Han gjorde säsongens 21:a mål mot Detroit i natt, efter lite klapp-klapp-uppvisning med David Legwand.

– Jag fick en riktig fin passning av Legwand, så det var inte så svårt. Men det är alltid kul att få göra mål, i synnerhet mot Detroit, säger han och ler brett.

Ett Detroit som återigen saknade Nicklas Lidström, Pavel Datsyuk, Todd Bertuzzi, målvakten Jimmy Howard och Jonathan Ericsson – och den här gången märktes det.

– Ja, det är inte vilka spelare som helst vi saknar och när vi jagar på det här viset som i natt märks det inte var riktigt samma udd som vanligt, säger Niklas Kronwall när vi möter honom i katakomberna i Bridgestone Arena.

Han och lagkamraterna kunde dock glädja sig åt att unge svenske rookien Gustav Nyquist stod för ännu en utmärkt insats och för andra matchen i rad producerade assist.

– Han har varit riktigt bra, han är snabb och har otroligt hockey i sig, det märker man hela tiden, berömmer Kronwall.

ARTIKELN HANDLAR OM