Sedinarna kritiseras hårt från finskt håll

HOCKEY

Henrik och Daniel Sedan får ta emot hård kritik från finskt håll.

”Borde det inte i Vancouver för fan ändå nu börja bli uppenbart att man inte vinner Stanley Cup med ett par kärringaktiga neppare som ledargestalter?”, skriver Martin Palm på finska Yle.

Vancouver vann NHL:s grundserie och var favorit mot Los Angeles Kings i åttondelsfinal. Men Canucks åkte ut efter 1–4 i matcher.

Lagets största stjärnor, Daniel och Henrik Sedin, får nu en rejäl känga från Finland.

Finska Yles NHL–korrespondent Martin Palm har skrivit en krönika, ”Two girls – no cup”, där han går till hård attack mot tvillingarna Sedin.

”Elva säsonger har jag suttit på läktaren i Canucks ishall och följt med de här kärringaktiga nepparna gå från prisade löften till fullständigt oförtjänta av en plats i andra kedjan, vidare till en orkestrerad, garanterad plats i första kedjan och var sin poängbörsseger”, skriver Palm.

”Det enda saldot som ändå verkligen har någon betydelse för tiden Sedinarna spelat för Canucks är det här: ingen vunnen Stanley Cup och endast en gång så långt som till semifinal”.

Tycker de ska skickas iväg

Han råder managern Mike Gillis att göra sig av med bröderna, som han gärna vill kalla för systrar.

”Så gott som säkert gör Gillis inte det som jag skulle göra i hans stövlar: skicka sys... bröderna Henrik och Daniel Sedin till en klubb i den östra konferensen. Garanterat är att någon vore villig att betala ett oerhört högt pris för de här sys... bröderna”.

”Inget av riktigt stort värde”

Palm menar att tvillingarnas spelstil, där de enligt honom saknar fysik och kraft, har kostat Vancouver mer än vad det har gett i positiv bemärkelse.

Så vad har sedinarna riktigt åstadkommit då matcherna verkligen gällt sedan deras play off-debut för elva år sedan? Nå, inget av riktigt stort värde, det står helt klart.”

”De här kärringaktiga nepparna har under flera års tid varit utomordentliga i NHL:s grundserie. Men play off-hockey i NHL skall och kan inte förväxlas med grundseriehockey."

En ”neppare” är en spelare som är lat och hellre väljer att showa med pucken än att jobba hårt.

ARTIKELN HANDLAR OM