Philadelphia-backar vill hem och spela VM

Tre Kronors backlösning kan finnas i utslagna Flyers

Foto: AFP
SUGNA Rookien Erik Gustafsson, 23, och veteranen Andreas Lilja, 36, vill till VM.
HOCKEY

PHILADELPHIA. Nicklas Grossmann har inte hunnit tänka på VM ännu.

Men Andreas Lilja är sugen – och unge Erik Gustafsson tvekar inte en sekund.

– Jag skulle sätta mig på flyget i natt om de är intresserade, säger den unge backen till Sportbladet efter Flyers snöpliga uttåg ur Stanley Cup-slutspelet.

De slog ut storfavoriten Pittsburgh Penguins i första omgången – och efter den skrällen trodde hela världen att vägen fram till Stanley Cup-finalen var krattad för Philadelphia Flyers.

Men ett smart och tajt spelande New Jersey Devils blev ett alldeles för svårt hinder att passera och i natt förlorade de alltså en fjärde match och är utslagna.

”Man är bara tom”

– Det känns fruktansvärt, man är bara tom när allting plötsligt bara tar slut så här, säger svenske backbjässen Nicklas Grossman när Sportbladet hittar honom intill Jaromir Jagr i det dödstysta omklädningsrummet.

Han fortsätter.

– Men det finns inte så mycket att säga, man kan bara ge Devils cred. De spelade mycket bättre i den här serien och gjorde väldigt svårt för oss.

Nu är frågan om ”Grosse”– som varit själva hörnstenen i Flyers defensiv sedan han trejdades från Dallas i februari – kommer hem och spelar VM.

Grossman: ”Får tänka på saken”

Den 27-årige stockholmaren – som spelade i Södertälje innan han hösten 2005 stack över till Nordamerika – skulle vara ett utmärkt alternativ om Jonathan Ericssons skada inte läker så snabbt som man hoppas.

Men han har inte hunnit tänka på VM ännu.

– Nej, jag har haft fokus på det här och inte funderat alls på det. Jag får tänka på saken och tala med dem i morgon se hur de tänkt sig, säger han.

Lilja: ”Vore en ära”

En som däremot inte tvekar en sekund är Erik Gustafsson – den unge rookien som fått ett genombrott under slutspelet och etablerat sig som en av Flyers sex backar.

På frågan om han vill spela VM svarar han:

– Ja, jag skulle sätta mig på flyget inatt om de var intresserade.

Även veteranen Andreas Lilja – petad i natt men på isen under hela serien mot Pittsburgh och de tidigare matcherna mot Devils – är lite sugen.

– Jag har väl inte hunnit tänka på det så mycket jag heller, men visst. Det vore en ära bara de ringde. Jag har aldrig spelat VM så det vore lite av pricken över i:et också. Särskilt när jag nu har så många bra kompisar i VM-truppen, säger han