”Spelar ingen roll om man är 20 eller 100”

Hedberg fick nytt kontrakt

Foto: Reuters
Johan ”The Moose” Hedberg och mannen med förstespaden, Martin Brodeur.
HOCKEY

BORLÄNGE. New Jersey Devils hade NHL:s  äldsta målvaktspar redan i år – och kommer att försvara den positionen i ytterligare ett par säsonger.

Både Martin Brodeur, 40 år,  och Johan Hedberg, 39,  skrev under måndagen nya tvåårskontrakt med Stanley Cup-finalisten.

– Lou Lamoriello bryr sig inte om sånt där. Det spelar ingen roll om man är 20 eller hundra, bara man gör sitt jobb, säger en nöjd Hedberg till Sportbladet.

Det gick en stöt av nervositet genom hela New Jersey när det under söndagen visade sig att Martin Brodeur, efter närmare 20 år som Devils store hjälte, gick ut och testade free agency-marknaden.

Tanken på ”Marty” i en annan tröja är direkt omöjlig i ”Garden State”.

Och den var aldrig nära att bli verklighet heller. Legendaren ville bara undersöka hur det såg ut på den där öppna marknaden – och skrev sedan snabbt på ett nytt tvåårskontrakt med

Strax efteråt kom uppgiften att New Jersey förlänger även med svenske andremålisen Johan Hedberg.

– Jag har haft så kul i Devils de här åren, och framförallt i år fått spela så mycket, så jag kände snabbt att jag gärna ville fortsätta, berättar den 39-årige masen från sitt sommarhus hemma i Leksand.

– Naturligtvis bidrar det också att vi gick till final i år och kom så nära den ultimata drömmen. Om vi nu bara kan lösa Zach Parise så tror jag att vi kan få ett riktigt bra lag igen.

Det krävdes dock att Johan, efter att två gånger om erbjudits ettårskontrakt, fick ett kontrakt som löpte lite längre – och gav lite mer pengar (Johan höjer årslönen från 1.25 miljoner dollar till cirka 1.4).

– Ja, det enda som inte varit kul de senaste säsongerna är att familjen bott kvar i Atlanta. Nu när jag har tvåårskontrakt blir det annorlunda, vi ska ha vårt liv i New Jersey nu, säger han.

– Och samtidigt kände jag att pengarna måste vara bra för att det skulle kännas värt en fortsättningen. Det är dom, jag känner mig väldigt nöjd.

Att Brodeur kommer att vara 42 år när det nya kontraktet är utspelat, och Johan själv 41 – vilket innebär att Devils får det överlägset äldsta målvaktsparet i NHL – är inget som bekymrar.

– Nä, sånt där bry sig Lou Lamoriello (general managern) inte om. Det spelar ingen roll om man är 20 eller hundra, bara man gör vad man ska.