Superduon väljer spel i Minnesota

Skriver monsterkontrakt

Foto: AP
HOCKEY

Minnesota Wild vann dragkampen om free agent-marknadens klarast lysande stjärnor.

Såväl Zach Parise som Ryan Suter har skrivit på 13-årskontrakt med klubben – och får en lön på drygt 711 miljoner kronor vardera.

Det har inte varit något snack om vilka två spelare som varit mest eftertraktade på free agent-marknaden i NHL sedan fönstret öppnade den 1 juli.

Nu står det klart att både forwarden Zach Parise och backen Ryan Suter väljer samma klubb.

Minnesota Wild har kommit överens med spelarna om varsina 13-årskontrakt värda 98 miljoner dollar, motsvarande drygt 711 miljoner kronor.

– Det här är en historisk dag för Minnesota Wild, säger klubbens general manager Chuck Fletcher.

– Vi är extremt nöjda med att ha knutit till oss den kvalitet, erfarenhet och karaktär som Parise och Suter bidrar med. Det här är en unik möjlighet för oss att värva två superstjärnor på toppen av sina karriärer.

”Ingen bjuder över”

27-årige Parise har under hela sin NHL-karriär spelat i New Jersey Devils, som avancerade hela vägen till Stanley Cup-final den gångna säsongen.

När han gjorde klart att han kunde tänka sig ett klubbyte stod intressenterna på rad, och hetast av alla har varit just Minnesota Wild – från Parises hemstad Minneapolis.

– Jag kan lova er detta – inget lag kommer att bjuda över Wild. Om Parise väljer något annat lag gör han det i så fall med ett sämre kontrakt. Jag tänker inte släppa några summor, men Minnesota är berett att betala mycket – mer än jag någonsin trodde, sa Minnesota North Stars förre general manager Lou Nanne i en radiointervju inför free agent-perioden.

Ryan Suter, även han 27 år, har spelat i Nashville Predators under hela sin NHL-karriär, och bildat ett succéartat backpar med Norris Trophy-nominerade Shea Weber.

Den gångna säsongen stod han för 46 poäng på 79 matcher i grundserien. Parise noterade sig för 69 poäng på 82 grundseriematcher.

Duon var med och spelade OS för USA i Vancouver 2010, där det blev suddenförlust i finalen mot värdlandet Kanada.