Selänne fortsätter

Skrev nytt ettårskontrakt

Foto: SCANPIX
HOCKEY

Teemu Selänne har gjort 663 NHL-mål i karriären – och fler lär det bli.

Den 42-årige finländaren har skrivit ett ettårskontrakt med Anaheim Ducks.

– Jag känner att jag fortfarande kan spela på den här nivån, säger han.

Jaromir Jagr, 40, blev nyligen klar för Dallas Stars den kommande säsongen. Nu är det klart att ännu en spelare som nått 40-strecket fortsätter. 42-årige Teemu Selänne har nämligen skrivit ett ettårskontrakt med Anaheim Ducks.

– Jag är imponerad över hur snabb och skicklig han är. Hans kärlek till spelet och till hans lagkamrater är det som gör honom speciell. Han hör hemma i Anaheim, säger Ducks GM Bob Murray till klubbens hemsida.

Jagar Jagr

Selänne har under sin karriär svarat för 1406 poäng på 1341 NHL-matcher. Hans 663 mål är näst bäst bland alla aktiva i ligan, bara två sämre än Jaromir Jagr. Vi kan alltså räkna med en het målkamp de både veteranerna emellan.

– Jag känner att jag fortfarande kan spela på den här nivån. Jag kan inte vänta på att få komma ut på isen och spela inför våra fantastiska fans, säger finländaren, som inte ser sin ålder som något problem.

– Jag känner mig inte som 42. Det är tror allt bara en siffra. Allt handlar om hur du känner dig och hur mycket passion du har för spelet. Det låter ganska gammalt med 42, men mentalt är jag lika gammal som Getzlaf och de andra grabbarna, säger han.

Därmed blir Teemu Selänne den äldste spelaren i ligan kommande säsong. Om inte Dwayne Roloson väljer att forsätta vill säga. Målvakten som spelade i Tampa Bay Lightning förra säsongen fyller nämligen 43 i oktober.