Chicagos Patrick Kane i nytt blåsväder

Blackhawks-stjärnan ber om ursäkt för fyllebilder

HOCKEY

Han är firad stjärna i NHL – men nästan lika omtalad för sina upptåg utanför isen.

Efter att bilder på hans senaste fylleslag sprids på internet späs flyttryktena på kring Patrick Kane.

– Jag skulle ljuga om jag sa att jag inte oroade mig, säger Blackhawks-stjärnan.

Foto: AP
Chicagos Patrick Kane har hamnat i nytt blåsväder.

Patrick Kane är en av de mest profilstarka stjärnorna i NHL. Det 23-åriga superlöftet har sin ringa ålder till trots redan hunnit med om att spela OS-final med USA 2010 och samma år skjuta Chicago Blackhawks till Stanley Cup-titeln.

Men skridskovirtuosen från Buffalo är dessvärre inte bara känd för sina förtjänster på isen.

Sommaren 2009 stod Kane och hans kusin åtalade i hemstaden för att ha misshandlat och rånat en taxichaufför. Både Kane och hans kusin erkände sig skyldiga till störande av allmän ordning, tvingades be om ursäkt till Blackhawks organisation och dess fans samt taxichauffören – men klarade sig ifrån fällande domar.

"Jag vill vara en förebild"

Sommaren 2012 sprids bilder på internet som återigen visar hur Patrick Kane hamnar i klammeri med rättvisan. Ett par veckor efter att Blackhawks slagits ut ur Stanley Cup-slutspelet av Phoenix Coyotes firade Kane och hans vänner Cinco de Mayo – en mexikansk helgdag som också uppmärksammas i USA – i Wisconsin.

På fotona från festandet med collegestudenter syns hur Kane, iförd en tröja med en barbröstad bild på sig själv omringad av två kvinnor i en limousine, hamnar i bråk med polisen och slutligen somnar vid ett barbord.

Händelsen har gått har inte kommenterats av varken Kane eller Blackhawks tidigare, men under klubbens årliga träff med fansen i går bad anfallsstjärnan om ursäkt.

– Bilderna är pinsamma att titta på, även om inget olagligt hände. För egen del så måste jag inse att jag alltid har ögonen på mig, och att bilder kommer att hamna på internet eller bloggar förr eller senare, säger Patrick Kane till NHL:s hemsida.

– Det är inte vem jag vill vara. Jag vill vara en förebild, men förhoppningsvis kan jag dra lärdomar från den här händelsen.

Kanes senaste upptåg har spätt på flyttryktena kring honom ytterligare.

– Jag skulle ljuga om jag sa att jag inte är bekymrad på grund av det här. Men samtidigt är det något som uppstår när man spelar i Chicago. Saker och ting pågår ständigt inom organisationen och det är skrämmande att höra om klubbyten och affärer. Man vill ju vara en del av det här laget och försöka vinna det största som finns, säger Patrick Kane.

ARTIKELN HANDLAR OM