Nash till Rangers - Erixon till Columbus

Foto: SCANPIX
Rick Nash har spelat i Columbus Blue Jackets sedan 2002 – nu går han till New York Rangers.
HOCKEY

BORLÄNGE. New York Rangers har trejdat till sig superstjärnan Rick Nash.

I utbyte får Columbus Blue Jackets bland andra svenske backtalangen Tim Erixon.

Foto: Foto: NICLAS HAMMARSTRÖM
Succé Tim Erixon.

Efter månader av spekulationer blev det under måndagen alltså klart att Henrik Lundqvist får Rick Nash som lagkamrat.

Den 28-årige powerforwarden meddelade redan i vintras att han efter att ha tillbringat hela sin NHL-karriär i Columbus Blue Jackets ville byta klubb, men Ohio-laget krävde för mycket i utbyte av alla intresserade – och så har det fortsatt även under sommaren.

Men nu har general managern Scott Howson alltså slutligen accepterat en deal med New York Rangers.

Årslön på 54 miljoner

I utbyte för sin ende riktige stjärna får han av ”Blueshirts” publikfavoriten Brandon Dubinsky, ryske centern Artem Anisimov, svenske backtalangen Tim Erixon och ett förstaval i nästa års draft.

Tråkigt för Erixon, som tvingas lämna topplaget där pappa Jan under 80-talet var en av de tunga pjäserna och istället tvingas spela med ett av ligans verkliga bottenlag. Men i gengäld får han förmodligen chansen att spela mer när han slipper undan coachen John Tortorella, som aldrig gav ”Lill-X:et” någon riktig chans.

Rick Nash, som har sex år kvar på ett kontrakt som i snitt ger honom en årslön a 54 miljoner kronor, gjorde under den gångna säsongen 30 mål och svarade för 29 assist. Rangers räknar kallt med att fyller tomrummet efter målkungen Marian Gaborik, på grund av en axelskada spelklar tidigast i december.