De tjänar mest i NHL

1 av 9 | Foto: AP
1. Brad Richards, forward, New York Rangers – 12 miljoner dollar (84 miljoner kronor).
32-åringen är en av fyra spelare som tjänar 84 miljoner. Richards skrev på ett nioårskontrakt innan förra säsongen, totalt värt motsvarande 419 miljoner kronor, där han får drygt hälften utbetalt under de första tre säsongerna.
HOCKEY

Världens bästa liga och världens bäst betalda spelare.

Här kommer listan på vad NHL:s bäst betalda superstjärnor tjänar nästa säsong.

1. Brad Richards, forward, New York Rangers – 12 miljoner dollar (84 miljoner kronor).

32-åringen är en av fyra spelare som tjänar 84 miljoner. Richards skrev på ett nioårskontrakt innan förra säsongen, totalt värt motsvarande 419 miljoner kronor, där han får drygt hälften utbetalt under de första tre säsongerna.

2. Tyler Myers, back, Buffalo Sabres – 12 miljoner dollar (84 miljoner kronor).

22-åringen vet redan hur man tar betalt. Han får till att börja med motsvarande 70 miljoner kronor i sign on-bonus. Utöver det har han alltså 84 miljoner den här säsongen. Resterande sex år på kontraktet är värda sammanlagt 184 miljoner.

3. Ryan Suter, back och Zach Parise, forward, Minnesota Wild – 12 miljoner dollar var (84 miljoner kronor).

Suter och Parise skrev på matchande kontrakt när Minnesota lockade över dem tidigare den här sommaren.

De första två åren kommer de tjäna 84 miljoner om året och fördelat på de första tre åren kommer dessutom en sign on-bonus på 174 miljoner delas ut till dem.

De har ett varsitt 13-årskontrakt värt sammanlagt 684 miljoner kronor – var alltså.

4. Ilija Kovaltjuk, forward, New Jersey Devils – 11 miljoner dollar (77 miljoner kronor).

Kovaltjuks ursprungliga kontraktsförslag ratades av ligan eftersom det överskred lönetakets nivåer. Men sen signerade han ett 15-årskontrakt värt 697 miljoner kronor.

Det här blir den första säsongen av fem där han tjänar minst 77 miljoner. Till skillnad från ovanstående spelare har han inga sign on-bonusar.

5. Vincent Lecavalier, forward, Tampa Bay Lightning – 10 miljoner dollar (70 miljoner kronor).

Det här blir den fjärde säsongen i rad som Lecavalier tjänar motsvarande 70 miljoner kronor. Även efter den här säsongen kommer han ha ytterligare tre med samma lön. Tampa Bays erfarne 32-åring är nu på det fjärde året av ett elvaårskontrakt, sammanlagt värt 592 miljoner.

6. Jevgenij Malkin, forward, Pittsburgh Penguins – 9 miljoner dollar (63 miljoner kronor).

Malkin går in i det näst sista året av ett femårskontrakt värt motsvarande 303 miljoner kronor. De senaste tre säsongerna har 2011/12:s viktigaste spelare, MVP, haft samma lönesiffra.

7. Aleksander Ovetjkin, forward, Washington Capitals – 9 miljoner dollar (63 miljoner kronor).

För femte raka säsongen går Ovetjkin in med det som i dag motsvarar 63 miljoner kronor om året. Hans 13-årskontrakt som inleddes 2008/09 är sammanlagt värt hiskeliga 865 miljoner.

Unikt för Ovetjkins kontrakt är att det fortfarande är värt mycket (även om nu samtliga NHL-kontrakt är värda mycket) i slutet av kontraktstiden. Från 2014 och till kontraktets slut har han 70 miljoner kronor om året.

8. Eric Staal, forward, Carolina Hurricanes – 8,5 miljoner dollar (59 miljoner kronor).

Staal är inne på de mest lönsamma åren av sitt kontrakt. Totalt är det värt 403 miljoner över sju år, men 195 av dem kommer de sista tre säsongerna.

9. Mike Richards, forward, Los Angeles Kings – 8,4 miljoner dollar (58,5 miljoner kronor).

Richards skrev på ett tolvårskontrakt med Philadelphia Flyers 2008/09, med det sammanlagda värdet av 481 miljoner kronor. Förra sommaren tog Los Angeles över hans kontrakt. Hans 58,5 miljoner den här säsongen är det mest lönsamma året på hela kontraktet.

Källa: aol.sportingnews.com

ARTIKELN HANDLAR OM