Ottawa sågar Dif

”Slöseri med tid låna ut Zibanejad”

Foto: PIC-AGENCY
Mika Zibanejad.
HOCKEY

Mika Zibanejad, 19, skickades tillbaka till Sverige för spel med Djurgården.

Något som hans klubb, Ottawa Senators, nu ångrar bittert.

– Ingenting är nånsin fullständigt slöseri med tid, men det här var inte långt ifrån, säger Ottawas assisterande general manager Tim Murray till Ottawa Sun.

Foto: BINGHAMPTON SENATORS
Tim Murray.

Ottawa Senators valde att skicka Mika Zibanejad till Djurgården i höstas. Förhoppningen var att det skulle bli en lyckosam period för såväl Zibanejad som Djurgården. Men det gick sådär. Spelaren noterades ”bara” för 13 poäng (5+8) på 26 matcher och Djurgården åkte ur elitserien. Något som gör att Ottawas assisterande general manager Tim Murray ångrar utlåningen och går till hårt angrepp på Djurgården.

– Ingenting är nånsin fullständigt slöseri med tid, men det här var inte långt ifrån, antar jag. De (Djurgården) var inte speciellt bra. Jag förmodar att ledningen och tränarna får ta ansvar för det. Spelarna får lida, säger Murray till Ottawa Sun.

”Höll inte vad de lovat”

Nu ser Zibanejad ut att återvända till Kanada. Ottawa vill nämligen inte se honom i Sverige något mer. Enligt NHL-klubben höll inte Djurgården vad de lovade.

Om du inte är där varje dag så vet du inte säkert, men jag kan säga att det var tillfällen när de inte spelade honom i den roll de hade lovat. Flera gånger. Sammantaget var det ingen trevlig erfarenhet, det är ett som är säkert, fortsätter Murray.

Senators eller AHL

Den 19-årige forwarden får nu försöka att spela till sig en plats i Senators under försäsongen, annars ser han ut att hamna i klubbens farmalag Binghamton i AHL.

– Planen är att behålla honom här. Hans enda chans att få spela matcher, om han inte hamnar i NHL, är att spela med Binghamton. Han kommer inte att spela några matcher om han är där borta (i Sverige). Det vet han också, säger Murray.

ARTIKELN HANDLAR OM

NHL