NHL-stjärnor vill svartlista filmare

”Den ska spikas upp i alla
klubbars omklädningsrum”

Foto: SCANPIX (OBS! MONTAGE)
HOCKEY

Det är ett problem som inte bara fotbollen dras med.

Nu vill flera framstående NHL-stjärnor att de värsta ”filmarna” hängs ut och anmäls till domarna.

– Förslaget är att alla lag sammanställer en lista på filmare och att den spikas upp i klubbarnas omklädningsrum, säger NHL:s vice ordförande Colin Campbell.

Det finns redan en ”Hall of Fame” i hockeyn. Nu vill flera framstående NHL-stjärnor att det även införs en ”Wall of Shame”.

Filmningar är ett problem som har blivit mer och mer omdebatterat de senaste åren, och under NHL:s regelmöte i veckan fördes ett nytt, drastiskt förslag fram.

Bland andra Ottawas Jason Spezza, Vancouvers Kevin Bieksa och Torontos Jean-Michael Liles uppges stå bakom en ”lista”, som enligt förslaget ska skickas runt till alla 30 NHL-lag. På listan ska de värsta filmarna sammanställas gemensamt – och hängas ut.

– De vill få ut den (listan) till alla lag. De vill att spelare som filmar blir avslöjade, vare sig det gäller av domarna på isen eller senare genom tv-bilder. Alla är så trötta på filmningar, säger NHL:s vice ordförande Colin Campbell till nhl.com.

”Ska skämmas”

– Förhoppningen med listan är att spelarna ska skämmas och därigenom sluta filma.

Förslaget har tagits emot med blandade reaktioner av NHL-kollegorna. Phoenix Coyotes-tränaren Dave Tippett – som också var närvarande på mötet i Toronto – tyckte i alla fall om spelarnas engagemang i diskussionen om filmningar.

– Jag är glad att spelarna tydligt markerade att det här är ett problem. Det är en del av vår sport som jag tycker att vi kan städa undan, säger han.

Men huruvida det blir något NHL-spel den här säsongen över huvud taget är fortfarande högst oklart. Efter mötet mellan NHL och spelarfacket NHLPA i går uttryckte ordföranden Gary Bettman återigen pessimism.

– Det är svårt att göra framsteg när vi inte ens är överens om grunderna, sade han.

ARTIKELN HANDLAR OM

NHL