”Vi behöver inte Ovetjkin”

Moderklubben nobbar
sin stjärna vid lockout

Foto: AP
Var hamnar Capitals stjärna om det blir NHL-lockout?
HOCKEY

Flera stora NHL-artister väntas välja spel i KHL vid en lockout.

Som Alexander Ovetjkin till exempel – om han nu är välkommen.

– Jag tror inte att han är nödvändig, säger Dynamo Moskvas klubbpresident.

Förutom pengarna som lockar i öst blir förbindelsen mellan världens två största hockeyligor allt starkare.

Två KHL-matcher ska spelas i nybyggda Barclay Arena i Brooklyn redan i januari och dessutom planerar spelarfacket, NHLPA, en matchserie mellan All star-lag från KHL och NHL i framtiden.

Bara några saker som pekar på att den kontinentala hockeyligan KHL tippas bli den stora ”vinnaren” i stjärnlotteriet vid en eventuell NHL-lockout den 15 september.

”Jag är emot det”

Och nu i helgen tog det fart kring en av NHL:s största – när Dynamo Moskva gjorde en kovändning kring sin egen produkt Alex Ovetjkin.

På lördagen gick general managern ut och sa att man tänkte kontakta Washington-stjärnan, men bara en dag senare uttalade sig klubbpresidenten så här i ämnet:

– Jag är emot det. Och jag ser ingen prestige i det, säger Arkady Rotenberg till ryska R-Sport.

– Jag anser inte att han är nödvändig, sa klubbpresidenten men lämnade ändå en dörr öppen om han skulle bli övertalad av coacherna.

Kan ändra reglerna

Ovetjkin bildade en fruktad ryssduo med Detroit-stjärnan Pavel Datsjuk under förra lockoutsäsongen 04/05 och gjorde 26 poäng (13+13) på 37 matcher.

Dynamo har redan maximala fem ”utländska” spelare i truppen men KHL-presidenten har hintat om att undantag kan bli aktuella vid en lockout.

Metallurg Magnitogorsk har däremot 'rättigheterna' till en annan rysk stjärna, VM-hjälten Jevgenij Malkin.

KHL växer

KHL utökas den här säsongen till 26 lag jämfört med 23 förra. Dessutom kan ett tyskt lag med säte i Leipzig vara på väg att ansluta sig.

ARTIKELN HANDLAR OM

NHL