NHL-busen lägger av – med ett sista utspel

”Med mig i laget hade Rangers besegrat Devils”

Foto: Andreas Bardell
FULAST 2008 frågade Sportbladet de svenska NHL-spelarna vem de tycker spelar fulast i NHL. Svaret: Sean Avery.
HOCKEY

NHL-busen Sean Avery, 32, lägger skridskorna på hyllan.

Inte helt oväntat gör han det med ett kontroversiellt utspel:

– Med mig i laget hade Rangers besegrat Devils i förra slutspelet.

Sean Avery, främst förknippad med New York Rangers, har varit en stor profil i NHL under många år. Älskad av hemmapubliken. Avskydd av motståndarpubliken och motståndarna.

Busen har skapat skandaler både på och utanför isen. På isen såg han till att skapa ”The Sean Avery-rule” efter att ha retat Devils-målvakten Martin Brodeur till vansinne.

”Har spelat i tolv år”

Utanför isen sexpsykade han ex-flickvännen Elisha Cuthbert, som inlett ett förhållande med NHL-rivalen Dion Phaneuf, vilket innebar att NHL stängde av Avery från spel.

Sean Avery flaggade redan i mars för att den förra säsongen skulle bli hans sista, men hans agent avfärdade det som ett skämt.

Nu verkar dock Avery vara allvarlig när han säger att karriären är över.

– Jag har spelat i tolv år. Hur mycket längre måste man spela? säger han i en radiointervju med New York's Q104.3.

– Jag slutar nu, det är på allvar. Att jag sa senast att det bara var ett skämt berodde på att det var komplikationer med lönen.

”Har alltid haft rätt”

Sean Avery spelade den gångna säsongen bara 15 matcher för New York Rangers och gjorde inte en match i slutspelet. Rangers åkte ut i semifinalen mot New Jersey Devils och när Avery nu meddelar att karriären är över passar han på att bjuda på ett sista kontroversiellt utspel:

– Med Sean Avery i laget hade Rangers besegrat Devils i förra slutspelet. Jag har alltid haft rätt när jag sagt något. Under mina tolv år i NHL har jag på isen snackat en del så kallat ”trash talk”, men allt jag menat har alltid varit rätt och sant.

Nu väntar ett vanligt svensson-liv.

– Näst på listan är väl giftermål och barn.

ARTIKELN HANDLAR OM

NHL