Zetterberg nekar HC Luganos bud

Uppgifter: ”Zäta” kvar i Detroit efter schweizarnas kontraktserbjudande

Uppgifter: Zäta nobbar budet från Lugano.
HOCKEY

Nu har schweiziska HC Lugano lagt ett bud på Henrik Zetterberg, 31.

14 000 kronor i månaden och en lägenhet.

Inget som fick ”Zäta” att kasta sig på planet och lämna Detroit i första taget.

– Jag stannar tills vidare, säger han.

Stjärnsvenskens agent Gunnar Svensson kunde i veckan bekräfta att de varit i samtal med schweiziska storklubben Lugano. Men Henrik Zetterberg följer inte efter Boston-stjärnan Patrice Bergeron, inte efter Luganos senaste bud åtminstone.

Det är den schweiziska tidningen Blic som kommer med uppgifterna om att Lugano erbjudit sig att betala försäkringen för ”Zäta”, som i det aktuella landet ligger på cirka 350 000 kronor. Därtill skulle Red Wings stjärncenter inkassera 14 000 kronor per månad, plus en lägenhet.

Timrå uträknat

31-åringen som har nio år kvar på det tolv år långa kontraktet med Detroit, totalt värt omkring 500 miljoner kronor, har redan räknats bort av Timrå.

– Det kommer bli svårt med Sverige, på grund av försäkringen och alla skatter som vi har där, men det finns andra ligor i Europa som man kan spela i, säger Zetterberg till Michigan Live.

Så länge håller Njurunda-sonen igång med några andra lagkamrater som heller inte flyttat på sig än.

– Vi har inte förlorat några matcher ännu, och så fort de börjar ge upp matcher, och du får ett erbjudande på bordet, så kanske du börjar tänka på det.

Frågan är nu om ”Zäta” ser annorlunda på Luganos bud efter att NHL i går gått ut med att de två första veckorna av grundserien ställs in.

Europa invaderas

Fler än hundra NHL-spelare har skrivit på för europeiska klubbar så här långt, samtidigt som elitseriens dörrrar så gott som står helstängda. Detroit-spelare som har flyttat och redan gör succé på andra håll är Pavel Datsjuk, tvåmålsskytt i går för CSKA i Moskva-derbyt, och Valtteri Filppula, tvåmålsskytt för Helsingfors-laget Jokerit där Erik Karlsson också fått en fin start.

Giroux väljer Tyskland

I går blev det också klart att Philadelphias superstjärna Claude Giroux (som kunde ha hamnat i Sverige) och veteranen ”Danny” Brière flyttar till Tyskland och Eisbären Berlin.