”Han är en idiot”

NHL-backen totalsågar ligabossen Gary Bettman

Foto: SCANPIX
HOCKEY

NHL-förhandlingarna har strandat – igen.

Nu går Detroit Red Wings-backen Ian White till attack mot ligabossen Gary Bettman.

– För att vara ärlig, han är en idiot. Sedan han tillträdde har han inte gjort någonting annat än att förstöra hockeyn, säger White.

Läget är helt låst mellan parterna i NHL-konflikten, 61 dagar sedan lockouten utlöstes.

Ligabossen Gary Bettman har därför föreslagit ett två veckor långt uppehåll i förhandlingarna.

– Vi känner det som att vi har erbjudit väldigt mycket och att det inte finns mer. Kanske skulle ett uppehåll ge båda sidor en chans att utvärdera var vi står, säger NHL:s vice chef Bill Daly till USA Today.

Frustrationen blir mer och mer uppenbar, och nu tar Detroit Red Wings-backen Ian White bladet från munnen och uttrycker vad han verkligen känner.

– För att vara ärlig, Gary Bettman är en idiot. Sedan han tillträdde har han inte gjort någonting annat än att förstöra hockeyn, säger White till MLive.com.

Kritiserade Bettman tog över som NHL-kommissionär 1993.

”Tre lockouter...”

– Om man tänker på de åtgärder han har vidtagit... det känns som att de lag som har det tufft just nu är precis de lag som han har legat bakom, som han har flyttat till icke-hockeystäder, säger Ian White.

– Tre lockouter... jag vet inte om han kontrollerar klubbägarna eller vad han säger till dem, men jag tror att det räcker med att sju (av 30) säger ja för att ett förslag ska gå igenom. Det borde ju åtminstone vara 50 procent. Det känns inte som att han driver det här på ett demokratiskt sätt.

Detroit skulle ha mött Toronto Maple Leafs i den årliga utomhusmatchen – ”NHL Winter Classic” – vid nyår, men det mötet ställdes nyligen in.

– Nu när han har slängt bort den matchen tror jag att hela säsongen är i fara. Det är hemskt om det är sådana tankar som far igenom hans huvud.

Frånsett ”Winter Classic” är alla matcher efter den 1 december ännu inte inställda.

ARTIKELN HANDLAR OM