”Det kan bli min enda match den här säsongen”

I natt gör en frustrerad Henke Lundqvist comeback

HOCKEY

I natt gör Henrik Lundqvist comeback.

I en välgörenhetsmatch i Atlantic City.

– Vill det sig illa blir det min enda match den här säsongen, säger den frustrerade målvaktsstjärnan till Sportbladet.

Konflikten i NHL bara fördjupas.

Tillbaka på isen Henrik Lundqvist gör efterlängtad comeback i dag när han ställer upp i en välgörenhetsmatch till förmån för de i New York och New Jersey som drabbades av stormen Sandy. Matchen spelas i Atlantic City.

Under fredagen följde ­ligan upp sitt tvära ”nej” till spelarfackets senaste förslag genom att sätta saxen i spelschemat igen.

En rumphuggen säsong kan nu börja tidigast 15 december.

För Henrik Lundqvist är det salt i sår som redan svider så det räcker.

Han har inte spelat en match på ett halvår och börjar bli rejält frustrerad

– Ja, jag är enormt besviken över att vi inte kunnat komma överens, det är en stor del av mitt liv som saknas just nu, säger New York Rangers-stjärnan när vi talar med honom under en kort visit hemma på Manhattan.

Har gett upp 7 miljarder

Och det är enligt Lundqvist ägarna och ligan som bär ansvaret för att han ­inte fått känna på Madison Square Gardens knaggliga is sedan i maj.

– Vi spelare har gjort enorma uppoffringar, vi har givit upp en miljard dollar, alltså uppemot sju miljarder kronor. Ändå säger de bara blankt nej, suckar han.

– Jag kan inte förstå att de bara avvisat den dealen. Man undrar ju om de bara är ute efter att köra över oss helt och hållet.

”Känns bra att hjälpa”

Nå, i kväll begår ”Kung Henrik” alltså ändå säsongsdebut – i en välgörenhetsmatch i anrika Boardwalk Hall i Atlantic City, till förmån för de i New York och New Jersey som drabbades av stormen Sandy.

– Vill det sig illa blir det min enda match den här ­säsongen, konstaterar han.

– Men det känns bra att kunna hjälpa människor. Många har det väldigt svårt sedan stormen och behöver verkligen stöd. Jag passar på att auktionera ut lite utrustning också, till exempel min första mask i Rangers.

Även Daniel Alfredsson kommer att spela nattens match, liksom stjärnor som Brad Richards, Steven Stamkos, Martin Brodeur, Scott Hartnell, Kimmo Timonen och PK Subban.

ARTIKELN HANDLAR OM