Alfredsson öppnar för ett år till

Nära sluta i somras – nu är glädjen tillbaka

1 av 9 | Foto: AP
Alfredsson fick övertalas för att vara med – men fick mersmak.
HOCKEY

ATLANTIC CITY. Daniel Alfredsson har spelat sin första match för säsongen.

Nu hoppas han det blir fler – på riktigt.

Och om inte...?

– Då är det inte omöjligt att jag fortsätter nästa säsong. Jag känner att jag kan spela ett år till, säger den ärrade stjärnan till Sportbladet.

Foto: PER BJURMAN
Sportbladet träffade Ottawa-kaptenen efter matchen.

Ottawa Senators aktade lagkapten hörde till de sista som tackade ja till ”Operation Hat Trick” – välgörenhetsmatchen en bunt lockoutade NHL-stjärnor natt spelade i Atlantic City till förmån för de som för en månad sedan drabbades av monsterstormen Sandy.

– Jag var i Phoenix och tränade förra veckan och det var Scott Hartnell, som arrangerade den här matchen, också och han tyckte jag borde vara med. Det lät som en kul idé så jag lät mig övertalas, berättar ”Alfie” när vi träffar honom efter 10–6-segern (!) med ”Team Brad Richards” i anrika Boardwalk Hall i spelstaden.

Och det är inget han ångrar. Den svenske legendaren bildade tillställningens mest produktiva kedja med just Brad Richards och fyramålsskytten James Neal, satte själv en puck och hyllades av elva tusen fans som, dödströtta på ligans lockout, skanderade ”we want hockey” från början till slut.

– Det var väldigt roligt att spela en match, det var ju inte precis igår. Såna här uppvisningsmatcher är ju inte riktigt på allvar, men jag tyckte ändå man märkte att alla ville visa nånting. Vi är spelsugna nu, säger han och fortsätter:

– Dessutom känns det väldigt bra att kunna vara med och hjälpa till. Människor häromkring har haft det väldigt svårt sedan stormen.

Sent beslut

Nu har den snart 40-årige veteranen (han fyller om tre veckor) fått blodad tand – såvida nu en tand kan bli mer blodad än den redan var.

Daniel tog ju lång tid på sig att bestämma om han överhuvudtaget skulle spela den här säsongen, och när han till slut tog beslutet var det inte för att sitta igenom ännu en lockout.

– Nej, det här var absolut inte plan A. Men jag kände på mig att det här skulle kunna hända och hade därför en plan B också och den gick ut på att vara hemma med familjen, berättar han.

– Det har jag vant mig vid nu, det har varit otroligt roligt och skönt. Men det är klart, jag vill ju gärna spela igen och händer det så kan jag komma snabbt i form igen.

"Väldigt roligt"

Men om det inte händer – har ”Alfie” gjort sitt då, undrar en orolig hockeyvärld?

Det vore väldigt trist om en av våra allra största slutade på det sättet.

– Jag vet inte. Det har som sagt varit väldigt roligt att vara med familjen och jag kanske bara fortsätter så om det inte blir någon hockey, svarar han.

– Men det är inte omöjligt att jag fortsätter heller. Jag tror definitivt att jag kan spela ett år till, även om det skulle bli nästa säsong.

Ja, det syntes i Atlantic City i natt.

ARTIKELN HANDLAR OM