Medlare kallas in för att lösa NHL-bråket

”Förhoppningsvis leder det till någonting bra”

Foto: SCANPIX
HOCKEY

Stämningen är fortfarande tryckt mellan NHL-ägarna och spelarfacket.

Nu tas medlare in för att lösa konflikten.

– Förhoppningsvis leder det här till någonting bra, säger NHL:s vicechef Bill Daly.

Parterna i NHL-konflikten har inte träffats sedan i onsdags förra veckan, och något nytt möte är ännu inte schemalagt.

Men när diskussionerna väl återupptas kommer federala medlare att närvara, och Bill Daly är hoppfull om att ägarna och spelarfacket snart ses vid förhandlingsbordet igen.

– FMCS (Federal Mediation and Conciliation Service) har kontaktat både oss och spelarfacket, och båda sidor är beredda att gå vidare och utforska situationen, säger han till Star Tribune.

– Jag har inga förväntningar i dagsläget. Vi får se hur det går, men förhoppningsvis leder det här till någonting bra.

Tre medlare

I ett pressmeddelande meddelar FMCS att tre medlare, Scot L Beckenbaugh, John Sweeney och Guy Serota, ska hjälpa parterna att närma sig en lösning på NHL-konflikten. Mer detaljerat än så vill de dock inte förklara sin roll i förhandlingarna.

”På grund av den extrema känsligheten i dessa förhandlingar och i enlighet med FMCS mångåriga praxis kommer vi att avstå från att kommentera kommande schema och/eller statusförändringar tills vidare”, skriver FMCS, enligt eurosport.se.

Så sent som i söndags ställde NHL in alla matcher fram till den 14 december, och gjorde samtidigt klart att All star-helgen i januari skrotas.

”Aldrig negativt”

Svenska NHL-spelare, som valt att stanna kvar i Nordamerika i väntan på en lösning i konflikten, är positiva till att medlare tillsatts.

– Det kan aldrig vara negativt. Jag tycker det vore fantastiskt om medlarna kan få saker och ting att hända, säger Vancouver Canucks lagkapten Henrik Sedin till expressen.se.

New Jersey-målvakten Johan Hedberg är också nöjd med att ligan och spelarna får medlarhjälp:

– Om parterna inte pratar samma språk, så kanske medlarna kan hjälpa dem att göra det, menar Hedberg.

I Detroit väntar backen Niklas Kronwall på en försenad seriepremiär.

– Jag tycker att det är bra att man prövar alla vägar som finns för att hitta en lösning. Sedan om det leder någon vart återstår att se. Kan inte bli sämre i alla fall, känns det som.

ARTIKELN HANDLAR OM