Körde rattfull – i Teletubbies-dräkt

Detroit: Vi hanterar det här internt

Foto: AP, TV4/BBC
Detroits centerlöfte RIley Sheahan klädde ut sig till en ”Teletubbie” och greps för rattfylleri.
HOCKEY

Supertalangen Riley Sheahan stoppades av polis för grov rattfylla iklädd en lila Teletubbies-dräkt.

Nu riskerar 20-åringen upp till 180 dagars fängelse och utvisning från USA efter att dessutom ha använt lagkamraten Brendan Smiths legitimation, skriver Daily Mail.

– Vi hanterar det här internt, säger Detroit Red Wings general manager Ken Holland till Detroit Free Press.

Riley Sheahan valdes i första rundan, som nummer 21 totalt, av Detroit Red Wings i draften 2010. 20-åringen har sedan dess gjort en match i NHL men mestadels spelat för Grand Rapids Griffins i AHL.

Nu är centern dock i rejält blåsväder efter att ha blivit stoppad av polis den 29 oktober. Sheahan greps, iförd en lila Teletubbies-dräkt och med stor sannolikhet på väg hem från en halloween-fest, för grovt rattfylleri.

Använde vännens ID

När han greps visade centern dessutom lagkamraten Brendan Smiths legitimation. Enligt Daily Mail misstänker polisen att Sheahan använt 23-åringens legitimation för att få köpa alkohol.

”Riley är bara 20 och på frågan om han använt Brendans ID för att kunna komma in på barerna nickade han och sa ”ja”, skriver polisen i rapporten från händelse.

Red Wings: Talat med honom

Rättegång väntar nu den 13 december men spelaren har redan straffats av Red Wings organisation.

– Jag är medveten om att Riley anklagas för rattfylleri men vi hanterar det här internt. Han har redan fått stå över en match och vi har talat med honom. Vi är medvetna om det som hänt, säger Detroit Red Wings general manager Ken Holland till Detroit Free Press.

Om Riley Sheahan fälls riskerar han enligt Daily Mail 180 dagars fängelse och utvisning från USA.