Alfredsson: ”Blir Italien eller Frankrike...”

Ottawa-kaptenen väljer bort toppligorna i Europa

Foto: Susanna Forsell
HOCKEY

Om hela NHL-säsongen ställs in kommer Daniel Alfredsson till Europa.

Men inte Sverige, eller Ryssland.

– Då blir det Italien eller Frankrike, eller nåt liknande, säger den snart 40-årige ”Alfie”.

I samband med en välgörenhetsmatch i helgen där flera av ligans stora namn deltog, fick vi till slut lite klarhet i den stekheta frågan om Daniel Alfredssons framtid i världens bästa hockeyliga. Svensken berättade då för Sportbladet att han kan fortsätta en säsong till i NHL, även om den här skulle raderas helt och hållet ur kalendern.

Nu har Ottawas stora folkhjälte avslöjat ännu mer om sin framtid.

Senatorernas kapten berättar för Ottawa Sun att han har planer på att gå till en europeisk klubb om säsongen officiellt dödföklaras, men inte till elitserien eller KHL.

Anledningen? För mycket press och otillräcklig motivation.

– Jag skulle vilja spela några matcher och bara ha en grym upplevelse. Jag tror inte det blir en svensk liga, eller den ryska, som det känns nu så skulle jag inte ha motivation nog att göra en rejäl satsning där, säger Alfredsson.

Längtar till sydeuropa

För den ärrade stjärnan vore i stället Italien eller Frankrike ett bättre sätt för att behålla skärpan till en eventuell 18:e säsong i det kanadensiska huvudstadslaget.

39-åringen, som fyller 40 om ett par veckor, har under de utdragna förhandlingarna spenderat kvalitetstid med sin fru och deras fyra barn.

ARTIKELN HANDLAR OM