Bjurman: Tror det blir en säsong att minnas

HOCKEY

NEW YORK. Halleluja!

NHL-lockouten är slut och ökenvandringen över.

Om bara någon vecka går världens bästa hockeyspelare i clinch på nordamerikanska isar igen.

Och jag tror det blir en säsong att minnas – just för att den är så kort.

Per Bjurman.

Det är knappt så jag törs tro det, den här hösten och vintern har ju varit en golgatavandring genom suckarnas dal där få glimtar av hopp hela tiden slocknat i djupaste besvikelse.

Men kors i både tak och golv:

Efter en sexton timmar lång maraton-förhandling denna nådens natt i januari lyckades alltså NHL och NHLPA enas om en preliminär deal.

Det är ju förstås pinsamt och förskräckligt att det skulle behöva ta så här lång tid.

Bara in i själen glad

Jag menar, vad ska man säga om kommissionären Gary Bettman, som offrade en hel säsong för att införa ett nytt system som visade sig vara så misslyckat att han sju år senare tvingades ställa in en halv till för att korrigera det?

Det är ett präktigt fiasko, det.

Men nu kan det vara detsamma, nu är jag bara in i själen glad över att få se hockey här borta igen.

Jag hör här och där mutter om att en rumphuggen säsong inte kommer att kännas som ”på riktigt”, men jag tror faktiskt precis tvärtom.

I en grundserie som bara omfattar 48 eller 50 omgångar – det är fortfarande inte helt klart – blir varje match betydligt viktigare än under en full 82-matchersserie, skarpt läge kommer råda hela tiden – och i playoff får vi se mindre slitna lag än på väldigt, väldigt länge.

Så fruktansvärt roligt

Den som inte tror mig kan ju studera NBA-säsongen ifjol. Den var också förkortad på grund av en idiotisk lockout, men slutade i rungande succé. När Miami Heat, med superstjärnan LeBron James i spetsen, till slut stod som segrare var det ingen som överhuvudtaget mindes att säsongen började med en konflikt...

Dessutom kommer årets serie troligen att bli mer oförutsägbar och rikare på överraskningar än vanligt. När man startar i mitten av januari och bara spelar runt 50 omgångar känns det som att nästan vad som helst kan hända.

Så fruktansvärt roligt det ska bli...

ARTIKELN HANDLAR OM