Visnovsky vägrar NHL – stannar i Slovakien

Backstjärnan nobbar New York Islanders efter lockouten: Jag vill umgås med min familj i mitt hemland

Foto: Scanpix
Trivs i Slovakien
HOCKEY

Äntligen slut på lockouten, men denna slovak är inte lika glad som de flesta andra.

Lubomir Visnovsky har bestämt sig för att inte åka tillbaka till Nordamerika nu när NHL-säsongen snart drar igång.

– Mitt fokus ligger nu på Slovan Bratislava och att umgås med min familj i mitt hemland, säger Visnovsky i ett uttalande.

36-åringen trejdades från Anaheim till New York Islanders i somras, men Visnovsky är inte särskilt sugen på att testa på livet i New York. I stället bekräftar hans agent att han stannar i Slovakien och fortsätter spela med KHL-klubben Slovan Bratislava.

”Personliga familjeskäl”

"Jag har bestämt mig för att stanna och fortsätta min karriär i KHL för resten av säsongen 2012/13. Jag är tacksam till New York Islanders som är så schysta mot mig. Mitt beslut att inte spela i NHL är på grund av personliga och familjeskäl. Jag har inte beslutat mig vad gäller nästa säsong. Min fokus ligger nu på Slovan Bratislava och att umgås med min familj i mitt hemland", säger Visnovsky i ett uttalande via sin agent.

Kan övertalas av Islanders GM

Beslutet är taget trots att NHL och KHL har ett avtal om att alla spelare med NHL-kontrakt måste återvända när lockouten tar slut. Enligt ESPN är det troligt att Islanders general manager Garth Snow kommer att kontakta Visnovsky för att övertala honom att ändå komma tillbaka. Islanders har inte velat göra ett officiellt uttalande ännu.

Bytesaffären till Islanders i somras var inte hel problemfri. Visnovsky gick upp i skiljedomstol efter ett klagomål för att undvika att bytas bort, där han hänvisade till en klausul som uteslöt bytesaffär.

Under lockouten har den 36-årige backen gjort 14 poäng (6 mål, 8 assist) på 31 matcher i KHL.

Visnovsky var NHL:s poängbäste back säsongen 2010/2011 med 68 poäng.

ARTIKELN HANDLAR OM