Uppgifter: Zetterberg blir ny kapten i Detroit

"Han är en som föregår med gott exempel på isen"

1 av 16
På väg att bli ny lagkapten
HOCKEY

Flera amerikanska medier rapporterar om att Henrik Zetterberg tar över efter Nicklas Lidström som lagkapten i Detroit Red Wings.

– Zetterberg har varit assisterade i flera år och är högaktuell, säger Lidström till SVT Sport.

Efter förra säsongen hängde Detroits lagkapten Nicklas Lidström upp skridskorna och vem som bär ett "C" på tröjan när NHL-säsongen drar igång är fortfarande inte officiellt. Men mycket tyder på att det blir fortsatt svenskt på posten.

Enligt amerikanska medier är Henrik Zetterberg favorit att ta över efter Lidström.

32-årige Zetterberg spelade sin första NHL-säsong med Detroit 2002/03. Sedan tidigare är Daniel Alfredsson (Ottawa Senators), Henrik Sedin (Vancouver Canucks) och Gabriel Landeskog (Colorado Avalanche) lagkaptener i NHL. Zetterberg skulle bli fjärde svenske kapten.

"Han tar ansvar"

– Han är en av ledarna i omklädningsrummet och han har respekten med sig. Han är en som föregår med gott exempel på isen och en som får spelarna med sig. Han tar ansvar på offensivt och defensivt. En matchvinnare, säger Nicklas Lidström till SVT Sport.

Under lockouten har Zetterberg spelat sin hockey med Zug i Schweiz. Där har han gjort 32 poäng på 23 matcher. Men lockouten har inte varit en dans på rosor för Zetterberg.

– Vi har fått ge mer än ligan, men känns väldigt skönt att vi till sist kommit överens. Det har varit en rätt jobbig tid, sa Zetterberg till Sportbladet i söndags.

ARTIKELN HANDLAR OM