Firade 50 – och utsåg ”Homers” arvtagare

”Franzén börjar bli lika bra framför kassen”

Kronwall har nu 9 poäng (1+8) på 11 matcher.
HOCKEY

NEW YORK. Niklas Kronwall blev matchhjälte för Detroit i går kväll – med NHL-karriärens 50:e mål.

– Kul att få hänga en, men jag tackar Johan Franzén. Han börjar bli lika suverän som Tomas Holmström framför kassen, säger backstjärnan till Sportbladet.

Ställningen var 1–1 när Detroit, som hade ungdomarna från Edmonton på besök, en bit in i tredje perioden fick ett – av många – powerplay.

Då klev Niklas Kronwall, efter förarbete av Pavel Datsyuk och Henrik Zetterberg, fram och klappade in matchavgörande 2–1.

”Det var på tiden...”

Målet var den 32-årige stockholmarens första för säsongen – och det 50:e i NHL-karriären.

– Ja, jag hörde det efteråt och det var ju trevligt. Det är alltid kul att få hänga en, men det var på tiden också. Jag har haft mycket chanser, säger han.

”Kronner” vill för övrigt ge lagkamraten Johan Franzén åtminstone hälften av äran.

– Precis som vid första målet stod ”Frasse” framför deras målvakt och skymde suveränt. Han börjar bli lika bra som Holmström på det där, säger backstjärnan och fortsätter:

– Vi får bara se till att utnyttja det bättre. Vi spelar runt pucken för mycket i powerplay. När vi har honom där ska vi såklart skjuta mycket mer.

Ny match i kväll

Mycket till tid att fira de två poängen mot Oilers får Kronwall och hans lagkamrater inte. Redan i dag – 18.30, svensk tid – kommer regerande mästarna Los Angeles Kings på besök i Joe Louis Arena.

– Det är tajt med matcher nu, men det är bara kul. Man föredrar ju match framför träning, säger matchhjälten.

– Kings blir en utmaning, men om vi fortsätter jobba som i dag och är lika noggranna med alla detaljer ska det kunna gå bra.

ARTIKELN HANDLAR OM