Rangers bröt förlustsvit

Hagelin satte sitt andra slagskottsmål i karriären

Foto: Reuters
Ryan McDonagh klappar om ”Henke”.
HOCKEY

NEW YORK. I natt lyckades New York äntligen bryta en fyra matcher lång förlustsvit – och såväl målvaktssjärnan Henrik Lundqvist som målskytten Carl Hagelin var sig själva igen.

– Det här var en viktig match både för laget och för mig, säger ”Kung Henrik” till Sportbladet efter 4-1-segern mot Tampa.

Det har varit oroligt runt New York Rangers de senaste veckorna och nattens hemmamatch mot Tampa sågs av många som ”a defining moment” som skulle bevisa om laget verkligen är bra på riktigt eller får ägna säsongen åt att leta efter en ny identitet.

Och i så fall har hockeyfansen på Manhattan anledning att le.

För med fullt manskap för första gången på någon vecka stod ”Blueshirts” en av säsongens bästa insatser och dominerade kraftigt under stora delar av kvällen.

– Ja, vi gjorde det riktigt bra ikväll. Det här var en viktig match både för laget och för mig, säger Henrik Lundqvist när han sitter och klunkar sportdryck i omklädningsrummet efteråt.

Dominerade inledningsvis

Ja, ”Kung Henrik” tog ordentlig revansch för matchen i tisdags då han släppte in ett par okaraktäristiskt enkla och förödande skott. Han hade visserligen inte så mycket att stå i under en första period då det så sent som femton minuter in i handlingen stod 19-1 i skott till hemmalaget (!) och han behövde inte jobba ihjäl sig i mellanakten heller.

Men i tredje perioden gjorde gästerna ett allvarligt försök att komma ikapp och pumpade på rätt duktigt – och då visade den svenske målvaktssjärnan gammal god klass.

”Perfekt styrning av St. Louis”

– Det var såklart lite frustrerande att de fick in ett mål på ett av två skott i den där första perioden, man kan känna sig lått uppgiven då, men det var en rätt perfekt styrning Martin St. Louis fick till, säger han.

– Sedan så...well, jag tycker det känts bra i ett par veckor nu, men jag har ändå släppt in några mål som jag ska ta så det kändes bra att jag kunde stoppa Tampa nu.

Med vid en hel Rick Nash vid sin sida igen gjorde även Carl Hagelin sin bästa match på ett tag – och pangade in sitt sjunde mål för säsongen med ett slagskott i första perioden.

”Mitt andra slagskottsmål i karriären”

– Ja, ibland verkar det nästan som att jag kan skjuta. Det var faktiskt bara mitt andra slagskottsmål i hela karriären så det kändes ju kul, säger snabbskrinnare med ett leende.

– Och ja, jag har såklart stor nytta av att får spela med Nash igen. Som jag sagt tidigare, motståndarna har sån respekt och håller hela tiden ögonen på honom, och då kan jag åka och gömma mig litegrann.

Respekten för Nash är välmotiverad. Han var sanslöst bra mot Tampa och stod förutom ett rasande grant mål i slutet för en serie ”moves” som med fördel skulle kunna visas för de som inte tror att hockey sina mest glimrande stunder är världens vackraste sport.

– Ja, han är otroligt bra. Att med den storleken kunna utföra finter som när han i slutet av första perioden gled in mellan två backar är riktigt imponerande, säger Henrik Lundqvist.