Landeskog bakom Colorados vändning

”Coachen höll ett bra motivationstal i pausen”

Foto: AFP
Landeskog trycker in pucken bakom Joey MacDonald.
HOCKEY

NEW YORK. Colorado iscensatte en mäktig vändning hemma mot Calgary i natt.

0-3 efter en period blev till slut 5-4-seger – och Gabriel Landeskog var i högsta grad inblandad med ett mål och två assist.

– Det var skönt att få sätta en, förhoppningsvis ger det lite självförtroende, säger den unge kaptenen till Sportbladet efteråt.

Det började verkligen inget vidare för Colorado Avalanche hemma i Pepsi Center i natt.

Efter en period hade Calgary, långtifrån ligans bästa bortalag, ledningen med 3-0.

– Det var direkt pinsamt i första men coachen höll ett bra motivationstal i pausen och därefter bestämde vi oss för att göra det som behövde göras, säger Gabriel Landeskog när vi når honom efter slutsignalen.

”Varit lite knackigt”

Ja, sannerligen. Under de två sista perioderna vände Avs underläget till 5-4-segern – och Landeskog själv, som gjorde sin fjärde match efter en månadslång konvalescens på grund av misstänkt hjärnskakning,  stod för ett mål och två assist.

– Det var överhuvudtaget väldigt roligt att spela den här matchen, det var första på hemmaplan sedan jag kom tillbaka, och att få bidra på det sättet gjorde ju inte saken sämre. Skönt att få sätta en, förhoppningsvis ger det lite självförtroende. Det har varit lite knackigt i de tre tidigare matcherna, säger Gabriel.

”Hälsomäsigt helt återställd”

Som uppger att han är helt återställd från skadan i huvudet.

– Jag är inte hundraprocentig när alla detaljer i spelet och inte i fråga om kondition heller, men hälsomässigt är det inga problem alls, heter det.

”Hade stor del i mina framgångar”

Förutom segern kunde Avalanche i natt också fira att cirkusen kring unge stjärnan Ryan O'Reillys kontrakt är över. Han fick ett kontraktsförslag à tio miljoner dollar över två år från just Calgary under torsdagen – och Colorado såg snabbt till att matcha det.

Så nu är han snart ute på isen igen.

– Det var väldigt glädjande att få den nyheten när vi kom in i omklädningsrummet efter matchen. För min personliga del betyder det väldigt mycket, han hade stor del i mina framgångar här under fjolåret, säger kapten Landeskog.