”Coolt att ’Alfie’ gav sig på mig...”

Rinaldo crosscheckad i huvudet av Alfredsson – då hyllar han svensken: ”Växte upp med honom”

1 av 5 | Foto: VIASAT HOCKEY
HOCKEY

NEW YORK. Daniel Alfredsson blev så tokig på Zac Rinaldo att han crosscheckade honom i huvudet – och åkte på karriärens andra matchstraff.

Men Rinaldo är inte upprörd.

Tvärtom.

– Jag följde Alfredsson under min uppväxt och tycker det är rätt coolt att han gav sig på mig, säger Philadelphia Flyers-busen.

Det var i tredje perioden i lördagseftermiddagens möte mellan Philadelphia Flyers och Ottawa Senators det hände.

Rinaldo.

Zac Rinaldo satte in en hård tackling snett bakifrån på Chris Phillips vid Ottawas bås – och Daniel Alfredsson gillade inte alls vad han såg. Den svenske lagkaptenen störtade fram och crosscheckade Flyers-hårdingen rakt i huvudet.

Facit:

”Alfie” fick matchstraff – något som bara hänt en gång tidigare under hans 17 år långa NHL-karriär, mot Montreal Canadiens 2002.

”Väldigt ful tackling”

– Well, det var en väldigt ful tackling. Phillips befann sig i en väldigt sårbar situation precis vid sargen och tacklingen kom från sidan, nästan bakifrån, säger den 40-årige göteborgaren till nhl.com.

– Jag visste inte om Chris var skadad eller inte, men jag gillade inte den tacklingen.

Zac Rinaldo är känd som en spelare med kort stubin och stor fäbless för knytnävsuppgörelser, men han hade inget särskilt att invända mot ”Alfies” crosschecking.

Snarare tvärtom.

– Jag följde Alfredsson under min uppväxt och tycker det är rätt coolt att han gav sig på mig, säger han med ett brett leende till nhl.com.

Senators coach Paul MacLean var inte heller han särskilt upprörd över att hans lagkapten drog på sig ett matchstraff – och eventuellt kan komma att bli avstängd en eller två matcher.

”En bra utvisning”

– Jag tycker att han tog en bra utvisning i det läget. Vi tänker inte acceptera att andra lag tar sig friheter mot oss. Vi tänker stå upp och försvara oss själva oavsett vilka lag vi möter, slår han fast.