Sedinarna lysande när mästarnas svit bröts

”Det börjar kännas bra i både ben och händer”

Foto: AP
HOCKEY

NEW YORK. The Sedin show är på väg att bli ett av NHL:s stora hit-nummer igen.

När Vancouver i natt bröts regerande mästarna Los Angeles fem matcher långa svit stod Daniel för ett mål och Henrik för två assist – och bägge två var lysande.

– Det börjar kännas bra i både ben och händer och det är kul, säger Daniel till Sportbladet efter 5-2-segern.

Bröderna Sedin har inte producerat fullt lika mycket poäng som världen vant sig vid den här lätt underliga säsongen, men nu börjar det se ut som att de verkligen är på igång igen.

De var strålande redan i den egenartade matchen i Detroit förra helgen – och svarade alltså för en ny strålande uppvisning hemma mot LA Kings i natt.

– Det var i början det gick lite trögt och det hade vi nästan förväntat oss också, säger Daniel när vi talar med honom efter slutsignalen.

– De senaste tolv-tretton matcherna har det dock varit mycket bättre. Det börjar kännas som det ska i både ben och händer och det är kul.

”Vi fick ett två-mot-en-läge”

Facit i natt var alltså två assist för ”Henke” – och Daniel själv prickade in ett väldigt fint skott i slutet av andra perioden.

– Vi fick ett två-mot-en-läge och det sker inte så ofta mot Kings, så det kändes bra att vi kunde utnyttja det läget, kommenterar han.

– Precis som Jannik Hansens mål kom det också vid precis rätt tillfälle. Det känns alltid bra när man gör mål i rätt lägen,

Canucks gjorde överhuvudtaget en väldigt bra match mot regerande mästare som varit i strålande form den senaste tiden.

– Ja, det känns väldigt bra. Vi har rätt många skador, men det var många andra som klev fram istället. Jag tyckte det kändes som en stabil insats, säger ”Danne”.