Chicagos supersvit uppe i 22 matcher

Stålberg: ”Skönt att hålla raden vid liv”

Foto: AP
HOCKEY

Chicagos rekordsvit lever vidare i NHL-ishockeyn.

Ett sent kvitteringsmål mot Detroit, och till slut straffseger med 2–1, gjorde att den växte till 22 matcher.

– Skönt att hålla raden vid liv, sade Chicagos Viktor Stålberg.

Stålberg, en av nio svenskar på isen, stod för passningen fram till Chicagos kvitteringsmål.

Han var inte den enda svensken som stod i fokus i det prestigefyllda mötet mellan två hockeystorheter som i många år haft en het och lidelsefull rivalitet.

Backen Jonathan Ericsson blev något av syndabock i hemmalaget när han vid 1–0-ledning blev utvisad för att ha lyft pucken upp på läktaren.

Då återstod bara 2.25 av den tredje perioden.

– Det ska inte få hända. Jag får inte riktigt pucken att ligga ned och kommer längre och längre in mot sargen. Jag vill bara chippa ut den och chansen att den ska gå i en vinkel så att den hamnar över plexiglaset är inte speciellt stor. Men puckarna studsade deras väg, suckade han.

Kvitteringen kom 23 sekunder senare.

Kane matchhjälte

Viktor Stålberg lyckades i kamp med hemmabacken Kyle Quincey vinna en retur och mata fram pucken till Patrick Kane som lyfte in kvitteringen. Kane avgjorde också straffläggningen.

– Det är ett skott som blir blockat och jag försöker få dit klubban. Jag ser att Kane står där inne och försöker bara peta den till honom. När han får ett sånt läge är han ganska bra, sade Stålberg som spelade i Frölunda i höstas.

Chicago slog NHL-rekordet för bästa säsongsstart efter att ha tagit poäng i 17 matcher i rad.

Men sviten fortsätter bara att växa.

– Det trodde man inte att man skulle få vara med om på den här nivån. Kanske som 10-12-åring att det kunde gå, men att göra det i NHL är en speciell grej. Vi fortsätter spela bra i varje match och det känns väldigt stabilt på alla håll och kanter, sade Stålberg.

Målvakterna Jimmy Howard i Detroit och Chicagos Corey Crawford storspelade och räddade 32 skott vardera. Doldisen Joakim Andersson spelade fram till Detroits mål.

TT