”Vidrigt – den farligaste tackling jag sett”

Rangers-coachen rasar mot Kaleta

1 av 7
HOCKEY

NEW YORK. Henrik Lundqvist och hans lagkamrater i New York Rangers vände och vann hemma mot Buffalo Sabres – på ren ilska över att Patrick Kaleta tacklade in Brad Richards med huvudet före i sargen.

– Det är förmodligen den farligaste tackling jag sett. Vidrigt, rasar coachen John Tortorella.

Buffalo hade ledningen över ett något blekt och oinspirerat New York Rangers när ”återfallsförbrytaren” Patrick Kaleta såg till att matchen fick en dramatisk vändning.

Han gav Brad Richards en tackling i ryggen, så att Rangers-stjärnan for in med huvudet före i sargen – och blev liggande på isen med till synes outhärdliga smärtor.

Kaleta fick matchstraff för sitt tilltag och under det fem minuter långa powerplay som följde gjorde ett furiöst, rent ilsket Rangers två snabba mål.

– Jag är glad att de fick betala. Det är förmodligen den farligaste tackling jag sett. Vidrigt, rasar coachen John Tortorella på sin presskonferens efter match.

– Det handlar om brist på respekt. Alla i den här ligan vill slå alla andra lag, men man måste respektera sina motståndare.

”Dumhet”

Richards själv, som mot all förmodan återvände några minuter senare och efteråt säger att han ”ännu så länge turligt nog känner mig okej”, har inte mycket till övers för behandlingen han heller.

– Det där är rent dumhet. Om vi alla ska drämma in varandra med huvudet före in i sargen då blir det svårt att spela hockey, säger han.

– Men han spelar ju inte hockey till att börja med. Det är samma kille som gör det här hela tiden...

Power play

Sabres lyckades kvittera Rangers ledning, under samma powerplay dessutom, men hemmalaget vann till slut på straffar och Henrik Lundqvist – som gjorde några riktigt avgörande räddningar, inte minst under ett långt tre-mot-fem-läge under övertidsperioden – är mycket nöjd.

– Det känns väldigt bra att vi lyckas vända och att vi till slut får båda poängen. Varje poäng är extremt viktig nu, vi behöver dem, säger han.

FAKTA

NY Rangers–Buffalo 3–2 e str (0–0, 0–1, 2–1, 0–0, 1–0)

NY Rangers: Rick Nash 2 (inkl avgörande str), Derek Stepan. Målvakt: Henrik Lundqvist 93,3 procent. Buffalo: Drew Stafford, Nathan Gerbe. Målvakt: Ryan Miller 92,9 procent.

Publik: 17 200.