Ekman-Larsson straffhjälte i natt

”Skönt att se den gå in”

Foto: AP
Oliver Ekman–Larsson satte avgörande straffen för Phoenix.
HOCKEY

NEW YORK. Oliver Ekman-Larsson är i rena Norris Trophy-formen.

I natt stod han för två nya assist – och blev dessutom straffhjälte.

–  Jag är verkligen ingen straffspecialist, så det var skönt att se det skottet gå in, säger han till Sportbladet efter 5-4-segern.

Matchen mellan divisionsrivalerna ar oavgjord både efter full tid, övertidsperioden och första straffomgången.

Men då klev alltså svenske backen Oliver Ekman-Larsson ute på isen och avgjorde hela tillställningen med en rykare i krysset bakom Jonas Hiller i Ducks-kassen .

– Jag hade sett att Steve Sullivan satt en i det krysset tidigare så jag tänkte att jag skulle göra likadant och det funkade, säger den 21-årige smålänningen på telefon från Arizona.

– Jag är verkligen ingen straffspecialist och har tidigare missat fler chanser än jag satt så det var skönt att se det skottet gå in.

Fjärde av alla

Det såg bra ut för ”OEL” även tidigare under matchen. Han stod ännu en gång för två assist – och häver sig därmed upp på fjärdeplats i backarnas poängliga.

– Som jag sagt tidigare är det alltid kul att få bidra med poäng, men annars tycker jag faktiskt inte alls att det kändes något vidare för min del, meddelar han.

– Jag slog inte de passningar jag brukar och puckarna studsade ville inte studsa min väg. Men ibland har man sådana kvällar. Det viktiga var att vi vann. Om vi kan vinna igen nu på onsdag börjar det se riktigt bra ut.

ARTIKELN HANDLAR OM

NHL