NHL-stjärnan: Mina barn skrämmer mig

Tvingas ge upp karriären: ”Läkaren berättade för mig att jag fått en 60-årings ögon”

1 av 7 | Foto: AP
NHL debuten för Chris Pronger skedde i Hartford Whalers 1995.
HOCKEY

NHL-stjärnan Chris Pronger, 38, skadade sig för över ett år sedan.

Nu bryter han tystnaden.

– Jag hade en 30-årings ögon. Sedan blev jag tacklad och läkaren berättade för mig att jag fått en 60-årings ögon, säger han.

Philadelphia Flyers back Chris Pronger har spelat långt över tusen NHL-matcher och vunnit mängder av troféer, till exempel Stanley Cup-bucklan, två OS-guld och priset som NHL:s mest värdefulle spelare.

I ett möte med Toronto i oktober 2011 ådrog han sig en skada som med tiden visade sig ödelägga hans karriär. Mikhail Grabovskis klubba for olyckligt upp i vädret efter ett skott och träffade Pronger i ögat (se olyckan här). Han drabbades även av hjärnskakning och har sedan dess varit borta från hockeyn.

”Huvudvärk och illamående”

Pronger har, trots att han fortfarande ingår i Flyers trupp, inte velat uttala sig – men nu, i en kommande intervju med Sportsnet, bryter han tystnaden.

Nordamerikanska medier har fått ett utdrag ur intervjun där Pronger säger:

– Mitt periferiseende, det så kallade sjätte sinnet, är inte så väldigt bra. Jag brukade ha ett jättebra. Men nu kan jag inte se i ögonvrån. Mina barn skrämmer mig hela tiden.

Räkna inte med att han återvänder till isen.

– Det har blivit lite bättre. Jag kan lämna huset, göra saker. Men om jag gör för mycket får jag huvudvärk och illamående.

ARTIKELN HANDLAR OM