Markström utbytt – tröstas av Bäckström

”Han kommer igen, Jacob är en bra målvakt”

1 av 3 | Foto: SCANPIX
Markström.
HOCKEY

NEW YORK. Jacob Markström hade oturen att stöta på ett Washington som varvade på alla cylindrar i natt – och redan efter tre minuter var den svenske målvaktstalangen utbytt.

– Vi hade lite flyt i början. Han kommer igen, Jacob är en bra målvakt, tröstar kompisen Nicklas Bäckström efter det som till slut blev en rungande 7-1-seger.

Det såg som under den mest fruktsamma Bruce Boudreau-eran i Verizon Center i Washington i natt.

Capitals, på rungande lekhumör, gjorde mål direkt – och sedan bara fortsatte det.

Oturligt nog var det Jacob Markström som stod hos gästande Florida och redan efter tre minuter och två insläppta mål blev han utbytt.

– Jag släppte in de två första kotten och har ingen ursäkter. Det var hemskt, det känns som att jag svek laget, säger den 23-årige ex-brynäsaren.

Tröstas av Bäckis

Han får dock lite tröst av Washington-stjärnan och kompisen Nicklas Bäckström.

– Det var lite tungt för honom, vi hade flyt i början. Men han kommer igen,  Jacob är en bra målvakt, det har han ju redan bevisat, säger ”Bäckis” till Sportbladet.

Lite tröst är det måhända också att inte heller ersättaren Scott Clemmensen hade mycket att sätta emot när drevet gick i Verizon. Capitals vann till sist med 7-1.

”Med i racet”

– Som sagt, vi hade flyt i början och sedan rann det liksom bara på. Efter första, när vi ledde med 4-0, blev det rätt avslaget, fortsätter Bäckström.

Som i första hand är glad åt hans lag efter tre raka segrar nu bara har fem poäng upp till slutspelsstrecket.

– Vi känner att vi är med i racet nu, men varenda poäng kommer att vara extremt viktig i fortsättningen. Vi måste fortsätta vinna, säger han.

ARTIKELN HANDLAR OM