Äntligen seger för Hedberg

Devils vände trenden med svensken i mål: ”Har varit tungt”

Foto: SCANPIX
Hedberg gratuleras av Elias.
HOCKEY

NEW YORK. En suck av lättnad kunde höras över hela New Jersey i natt.

Efter en svacka djupare än Hudson-floden lyckades Devils och Johan Hedberg äntligen slå Buffalo i natt.

– Det har varit tungt, så jag kan inte förneka att det kändes skönt. Vi behövde detta, säger målvaktsveteranen till Sportbladet efter 3-2-segern.

De började den pågående säsongen lika bra som de avslutade den förra, men de senaste veckorna har New Jersey Devils varit inne i en bråddjup svacka – och i skadade målvaktslegendaren Martin Brodeurs frånvaro har Johan Hedberg fått stor del av skulden av besvikna fans.

Så han var mycket lättad över att få leda laget till en straffseger över Buffalo hemma i Prudential Center i natt.

– Ja, det har varit tungt. Jag tycker egentligen inte att det känts direkt risigt på isen, jag har för det mest gjort det jag velat , men vi har haft enormt motflyt. Ingenting har fungerat. Då får sig självförtroendet till sist en törn, säger han när vi når honom efter Buffalo-matchen.

– Men desto skönare är det nu, det kan jag inte förneka. Vi behövde detta.

Hoppas på mer flyt

Nu hoppas ”The Moose” att segern mot Sabres blir en vändning.

–  Ja, kanske kan vi få lite mer flyt nu. Det här var till exempel vår första straffseger för säsongen. Det var vi väldigt bra på förra säsongen, men haft extrem otur med i år. Förhoppningsvis hjälper det här, säger han.

Jhonas Enroth började i kassen för Buffalo och svarade för en lysande insats, men slutet blev tråkigt. Inte nog med att Patrik Elias kvitterade Sabres 2-1-ledning när bara lite mer än en minut återstod av matchen. Jhonas skadade sig samtidigt så svårt att han tvingades lämna isen.