Silfverberg stor hjälte mot Rangers

HOCKEY

NEW YORK. Jakob Silfverberg blev stor matchhjälte för Ottawa på Madison Square Garden i natt.

Han gjorde det helt avgörande 3-2-målet i slutet av matchen – på landsmannen Henrik Lundqvist.

– Vi har ingen personlig relation direkt, men ändå. Det känns väldigt speciellt att få göra mål på honom, säger den svenske rookien till Sportbladet efter 3-2-segern.

Den händelserika och roliga matchen mellan New York Rangers och Ottawa Senators stod 2-2 när Jakob Silfverberg, med mindre än fem minuter kvar, säkrade bägge poängen åt gästerna.

Backen Eric Gryba drog på ett rungande skott från blålinjen som Henrik Lundqvist tvingades lämna retur på. Och den returen högg Jakob direkt på.

Sedan var matchen avgjord.

– Jag hann inte tänka så mycket, det var bara att klappa till, men det blev ett stort mål både för och för laget, säger den 22-årige gästriken när vi träffar honom efteråt.

”Bäste någonsin”

Som av en händelse gjorde Jakob mål på Lundqvist även när lagen möttes i Ottawa i februari, för att sedan följa upp med en fullträff under straffavgörandet i samma möte, och han har verkligen inget emot att vara Senators särskilde ”Henke”-dödare.

– Nej, såklart. Vi har ingen personlig relation direkt, men ändå. Han är den kanske bäste svenske målvakten någonsin, så givetvis känns det väldigt speciellt att få göra mål på just honom, säger han.