Henke bänkad – tog viktig seger

Foto: AFP
Lundqvist klappar om sin ersättare Marty Biron efter segern.
HOCKEY

Henrik Lundqvist fick vila mot Washington.

Men trots storstjärnans frånvaro vann Rangers.

Viktigt i slutspelsjakten.

New York Rangers placerade Henrik Lundqvist på bänken och gav målvaktsförtroendet till Marty Biron. Han tackade med att bara släppa in ett mål när Rangers vann med 4–1 i en tidig söndagsmatch. Marcus Johansson fick en assist på Steven Oleksys mål. Carl Hagelin hade två målgivande passningar för Rangers. Viktiga poäng för Rangers i kampen om en plats i slutspelet.

Pittsburghs Sidney Crosby är NHL-ishockeyns stora poängkung just nu. Han gjorde ett mål och satte en straff när hans lag vann med 5–4 efter straffläggning mot Toronto.

Det var den sjunde raka matchen som poängligaledaren Crosby klev av isen med poäng, men desto tråkigare för Pittsburgh var att den ryske stjärnan Jevgenij Malkin tvingades utgå skadad i tredje perioden.

Pittsburgh tvåa

Lagets tränare Dan Bylsma gav dock lugnande besked och sade att det var en försiktighetsåtgärd att vila honom.

Pittsburgh ligger tvåa i den östra konferensen bakom Montreal som vann med 4–3 mot Tampa Bay.

Patrik Berglund styrde in det avgörande 4–3-målet i förlängningen mot San Jose. Matchens målkung var den tjeckiske forwarden Vladimir Sobotka. Han gjorde St Louis samtliga tre mål under ordinarie tid och var nyckeln till att laget lyckades vända underläge 1–3 till seger.

TT