Här upprepar han legendariska straffen

Ottawa föll efter Daugavins missade straffräckis: ”Det suger...”

1 av 7
Letten nöp fast pucken i isen med klubbspetsen. Foto: NHL/Viasat
HOCKEY

Han lyckades med det i AHL 2010.

I natt provade Ottawa Senators Kaspars Daugavins, 24, den legendariska straffen igen.

Fast den här gången i den fjärde och avgörande straffrundan i mötet med divisionsrivalen Boston Bruins.

– Det suger att jag inte sätter den. Nu ser jag ut som en idiot.

I oktober 2010 chockade han en hel hockeyvärld med sin minst sagt annorlunda straff för farmarlaget Binghamton Senators. Letten Kaspars Daugavins tryckte fast pucken mot isen med hjälp av spetsen på bladet, trampade fram till mål och gjorde en 360-spinn som ställde målvakten i Hamilton Bulldogs.

Den här gången var det Bostons Tuuka Rask som stod mellan stolparna och blev vittne till den 24-årige lettens kreativa staff från första parkett.

– Vad gör han nu?? Vad är det där?, frågade sig kommentatorn i tv-sändningen med ett garv.

Rask räddade

– Jag har aldrig sett nåt liknande förut. Men man är ju tillåten att göra vad man vill så länge man håller sig inom reglerna, säger Boston-målvakten som hann få ut benskyddet i sista stund och hindra Daugavins att snurra in pucken.

– Jag blev inte så överraskad, men han kom väldigt nära mig. Jag vet inte om han körde in i mig men jag räddade genom att få dit mitt benskydd.

Ottawa-coachen Paul MacLean hade sett Daugavins sätta en likadan straff på träning och blev inte så överaskad han heller.

– När jag såg pucken under änden av hans klubba så tänkte jag; ’Spänn fast er’.

Två svenska straffsumpare

Men matchen kunde redan ha varit avgjord om inte både Jakob Silfverberg och Daniel Alfredsson missat sina försök.

När sedan Robin Lehner inte kunde rädda David Krejcis straff betydde det förlust med 2–3 för Senators och att Bruins fick med sig den viktiga extrapoängen från Ottawa i jakten på slutspel.

Lehner gjorde annars en ny fin insats när han fick chansen och stoppade 33 skott.

SE DAUGAVINS KYLIGA STRAFFÖRSÖK HÄR! (Extern länk)

Konstmål av Backlund

Los Angeles såg till att Calgary är kvar som jumbo i den västra konferensen. 3–1 till Los Angeles, men Calgarys Mikael Backlunds 1–2-mål för Calgary var snyggt. Ett solonummer med både kraft och teknik där han la pucken mellan benen på Jonathan Quick.

FAKTA

Los Angeles–Calgary 3–1 (2–0, 0–0, 1–1)

Los Angeles: Dustin Brown 2, Jarret Stoll. Målvakt: Jonathan Quick 95,8 procent. Calgary: Mikael Backlund (4). Målvakt: Joey MacDonald 90,5 procent.

Publik: 18 118.

Ottawa–Boston 2–3 e str (2–1, 0–1, 0–0, 0–0, 0,1)

Ottawa: Guillaume Latendresse, Kyle Turris. Målvakt: Robin Lehner 94,3 procent. Boston: Shawn Thornton, Daniel Paille, David Krejci (avg straff). Målvakt: Tuukka Rask 93,8 procent.

Publik: 20 256.

(TT)