Lundqvist förlorade ännu en svenskduell

Men stod för ”årets räddning” i första perioden

1 av 4
Lundqvists dubbla benparad. Foto: NHL/Viasat
HOCKEY

NEW YORK. Henrik Lundqvist förlorade ännu en svensk målvaktsmatch i natt – den här gången mot Buffalos Jhonas Enroth.

– Efter första såg det ut som att han skulle bli omöjlig att slå, men det gick och det känns väldigt bra, säger Enroth till Sportbladet efter 3-1-segern.

Det har på senare tid gått lite motigt för New York Rangers-stjärnan Henrik Lundqvist när han ställts mot målvakter från hemlandet.

Förra veckan vann unge epigonen Robin Lehner med sitt Ottawa på Madison Square Garden – och i natt var det alltså Jhonas Enroth som gick segrande av isen i Buffalo.

– Det trodde jag inte början, då kändes det som att han skulle bli omöjlig att slå. Han gjorde riktigt suveräna räddningar, säger Sabres-keepern när vi talar med honom efter slutsignalen.

Jo, framförallt stod Lundqvist i första perioden för en dubbel benparad så spektakulär att nhl.com omedelbart nominerade den till inofficiella tävlingen ”årets räddning”.

Men till slut visade det sig vara landsmannen på andra sidan som var omöjlig att slå. Den 24-årige stockholmaren tog 32 av 33 skott och svarade för en hel räcka avgöranden ingripanden i matchen.

”Alltid kul att slå just honom”

– Det kändes bra och det är såklart alltid kul att slå just honom, säger han.

– Jag hade det lite tungt i början av säsongen, men de senaste två matcherna har det känts mycket bättre. Jag spelade bra även mot New Jersey häromsisten, om jag inte fått kramp sista fem minuterna hade jag nog hållit nollan där.

Tungt har också Buffalo som lag haft, men nu tycker sig Enroth en ljusning.

– Ja, vi har spelat bättre de senaste matcherna, framförallt försvarsmässigt, och jag är övertygad om att vi kan iscensätta den push som behövs för att nå upp till slutspelsstrecket, säger han.

”Vi stank”

Vid det slutspelsstrecket vinglar nattens motståndare, Rangers, fortfarande omkring och koleriska coachen John Tortorella är milt uttryckt inte helt nöjd.

– Vi stank i den här matchen och jag är direkt äcklad över hur våra toppspelare uppträdde. De blev utspelade av Sabres tredjekedja och det får bara inte hända, rasar han.

ARTIKELN HANDLAR OM