”Känner mig tryggare nu”

Pääjärvi målskytt igen

HOCKEY

NEW YORK. Magnus Pääjärvi håller på att få sitt stora genombrott i Edmonton.

Han gjorde sitt sjätte mål för säsongen mot Nashville i natt.

– Jag känner mig tryggare och har kommit in mer i min roll, förklarar han för Sportbladet efter 3-2-segern.

Han hade ett tungt år ifjol, Magnus Pääjärvi, och åkte jojo mellan Edmonton och farmarlaget i Oklahoma City.

Man den här säsongen har han revanscherat sig – ordentligt.

Den 21-årige svensken får spela mycket och har på slutet gjort mål i var och varannan match. Senast i natt, mot att skakigt Nashville,  kom alltså sjätte fullträffen för säsongen, i ett powerplay drygt åtta minuter in i matchen.

– Var och varannan match vet jag inte om man kan säga, men det går helt okej. Jag spelar i en väldigt bra kedja med Sam Gagner, han är glödhet just nu, säger Magnus när vi når honom efter Nashville-matchen.

”Tungt förra året”

– Det var tungt förra året, men det känns mycket bättre nu. Etablerad ska jag kanske inte säga att jag känner mig, men jag är mycket tryggare och har kommit in i mer i min roll och vet hur jag ska spela.

Unga Edmonton verkar ha börjat hitta sin form även som lag. Segern i natt var den tredje på de senaste fyra matcherna och plötsligt är det bara två poäng upp till slutspelsstrecket.

– Vi åkte på ordentligt med stryk av Nashville och Detroit innan den sviten. Därefter höll vi ett flertal möten inom laget och sedan har det blivit bättre, berättar Magnus.

– Vi har väl en image av att vara lite flashiga och vi bestämde oss istället för att spela så enkelt som möjligt. Det har vi gjort och det har gett resultat. Jag tycker det känns bättre och bättre för varje match.

FAKTA

Så gick det i nattens NHL

Edmonton–Nashville 3–2 (0–0, 1–1, 2–1)

Edmonton: Magnus Pääjärvi (6), Lennart Petrell, Jordan Eberle. Målvakt: Devan Dubnyk 93,5 procent. Nashville: Shea Weber, Roman Josi. Målvakt: Pekka Rinne 85,7 procent.

Publik: 16 839.

Washington–Buffalo 5–3 (1–0, 3–2, 1–1)

Washington: Alexander Ovetjkin (Marcus Johansson, Nicklas Bäsckström), Troy Brouwer, Jason Chimera Marcus Johansson (3), Mathieu Perreault. Målvakt: Braden Holtby 90,0 procent. Buffalo: Cody Hodgson 2, Brian Flynn. Målvakt: Ryan Miller 80,0 procent.

Ottawa–Winnipeg 4–1 (2–0, 0–0, 2–1)

Ottawa: Guillaume Latendresse (Daniel Alfredsson), Jakob Silfverberg 2 (6) (Mika Zibanejad), Kyle Turris (Daniel Alfredsson). Målvakt: Robin Lehner 96,2 procent. Winnipeg: Zach Bogosian. Målvakt: Ondrej Pavelec 90,5 procent.

Publik: 19 227.