”Har verkligen inte varit kul på slutet”

Henrik Lundqvist vände Rangers trend

HOCKEY

NEW YORK. Henrik Lundqvist orkade inte med några fler nederlag.

Så i natt bröt New York Rangers sin tunga förlustsvit – efter straffdrama mot Carolina.

– Jag känner mest lättnad. Det har inte varit särskilt kul på slutet, säger han till Sportbladet efter 2-1-segern.

Nej, det är ingen överdrift att hävda att Henrik Lundqvist bärgade nattens oerhört viktiga seger åt New York Rangers hemma på Madison Square Garden.

Han släppte visserligen in ett mål i slutet av första perioden, men det hade utan ”Kung Henriks”  heroiska insatser de inledande 20 minuterna kunnat vara avsevärt mycket värre, för då spelade hans lagkamrater så ängligt och nervöst att det nästan gjorde ont att titta.

– Ja, det var lika som mot Pittsburgh i lördags. För stillastående., Inte bra alls. Vi måste börja matcherna bättre, det blir så tungt när man hamnar i underläge varje gång, säger målvaktsstjärnan när vi efteråt lyckas tränga oss fram till hans plats i omklädningsrummet.

I mittperioden började hemmalaget spela med en annan desperation och skapade betydligt mer framåt, men Hurricanes kom fortfarande i giftiga kontringar och känslan var att ett till bortamål skulle räcka för att knäcka de bräckliga blåskjortorna.

Fantastisk benparad

– Jag tänkte på det i första pausen...släpper jag in ett mål till nu så blir det väldigt tungt. Vi gör helt enkelt inte så många mål, så varje räddning känns väldigt viktig, konstaterar Lundqvist.

Som den fantastiska benparad han – alltjämt vid ställningen 0-1 – svarade för när Carolina-forwarden Riley Nash bara skulle sprätta in pucken vid ena stolproten.

– Jo, det kändes som den räddningen kunde få ganska stor betydelse. Ibland är det ett enda sådant moment det hänger på.

Strax därefter kunde Derek Stepan dessutom kvittera – och sedan avgjordes tillställningen på straffar.

Då var Lundqvist återigen en vägg och tog de två försök gästerna fick på sig.

– Jag försöker bara göra som alltid vid straffavgöranden, men visst. Jag var väldigt peppad. Alla poäng betyder så oerhört mycket just nu, säger han.

Redan kommande natt väntar en ny, svår utmaning – derby borta mot New Jersey – men i några timmar tänker ”Henke” ändå njuta av segern mot Carolina.

– Vi behövde verkligen det här, men jag känner mest lättnad. Det var verkligen inte roligt när vi bara förlorade förra veckan, säger han.

ARTIKELN HANDLAR OM