Stars reste sig efter pinsamma förlusten

Loui Eriksson hjälte med två mål

HOCKEY

NEW YORK. 8-1-förlusten mot Chicago senast blev droppen för Loui Eriksson.

I natt iscensatte han revanschen åt Dallas med två mål mot Calgary.

– Insatsen mot Chicago var pinsam, men det känns bra att vi kunde ta oss i kragen och replikera direkt, säger han till Sportbladet efter 4-3-segern.

Det var många som undrade om Dallas Stars kört på grund alldeles fullständigt efter lördagens fiasko hemma i American Airlines Center.

Chicago är för all del bra, men 1-8 på hemmaplan...det är ju oacceptabelt.

– Ja, det var direkt pinsamt. Vi spelade verkligen inte bra i den matchen, säger Loui Eriksson på telefon från Texas.

– Men vi har haft några lagmöten sedan dess och gjort klart för varandra att vi måste ta oss i kragen nu.

Och självrannsakan fick effekt; det blev revansch direkt hemma mot Calgary i natt. Stars  gick på knock direkt i inledningen, hade 3-0-ledning efter första perioden och vann till slut med 4-3.

”Behövde det verkligen”

– Det känns bra att vi kunde replikera direkt, det behövde vi verkligen. Men nu måste vi fortsätta spela bra, det är bara 20 matcher kvar, fortsätter Loui.

Som med två fullträffar – bägge lika snygga – själv var en av arkitekterna bakom den snabba revanschen.

– Det är kul att få göra mål, i synnerhet när vi vinner. Ett tag hade jag svårt att få in puckarna, men nu på slutet har jag börjat få igång min produktion igen och det känns såklart skönt, säger han.

Som vanligt ser Dallas ut att bli indraget i det sedvanligt knallhårda racet kring slutspelsstrecket i den västra konferensen – och den här gången hoppas Loui att de för en gångs skull återfinns på rätt sida när sista omgången är spelad om en dryg månad.

– Ja, det är lite för länge sedan vi var med i slutspelet. Det vore verkligen roligt om vi kunde fixa det i år, konstaterar han