”Har kommit in i det bättre nu”

Lindbäck fixade seger för Tampa

HOCKEY

NEW YORK. Anders Lindbäck svarade för en ny lysande insats när Tampa i natt tog andra raka segern och hakade på i slutspelsracet.

– Jag känner att jag kommit in bättre i det här nu, lärt mig spelsystemet och hittat kommunikationen med backarna, säger målvaktsbjässen till Sportbladet efter 4-2-segern mot Philadelphia.

Efter en riktig rivstart på säsongen hamnade Tampa i en rejäl svacka under februari och störtade, till mångas förvåning, ner till bottenskiktet av den östra tabellen.

Nu verkar det dock som att det talangfulla laget från västra Florida – komplett med världens farligaste målskytt i Steven Stamkos –  lyckats återupprätta sin slagstyrka igen, 

Segern mot Philadelphia i natt var alltså andra raka och spelet såg mer helgjutet ute än på länge.

– Ja, vi har börjat göra rätt saker igen, framförallt defensivt och spelade riktigt bra i 60 minuter i den här matchen, säger målvakten Anders Lindbäck när vi talar med honom efter Flyers-matchen.

– Det har i fem-sex matcher känts att vi är på gång igen. Vi har ett av ligans mest offensivt lagda lag, och det gäller även våra backar, så man får acceptera att motståndarna kommer att skapa en del chanser. Men vi har på slutet sett till att de fått skapa dem på egen hand, inte tack vare våra misstag,

”Övertygad om det blir slutspel”

Lindbäck själv, som kom till Tampa från Nashville inför den här säsongen, har ryckt upp sitt eget spel på slutet också. Han tog 28 av 30 skott och gav ett solitt intryck.

– Jag fick sitta några matcher och känner sedan dess att jag kommit in i det här bättre och lärt mig både spelsystem och kommunikationen med backarna, instämmer han.

– Det här är som sagt ett väldigt offensivt lag och igen, man måste som målvakt acceptera att motståndarna får en del chanser. Jag försöker bara koncentrera mig på det jag ska göra, jag vill ge laget chansen att vinna varje kväll.

Och nu tror ex-brynäsaren att det, trots allt, blir slutspel för Lightning.

– Ja, jag är övertygad om att vi klarar det. Så långt är det inte upp till strecket och vi har några av världens bästa offensiva spelare. Då ska man vara i slutspelet, menar han.

Enda orosmolnet är att landsmannen Victor Hedman åkte på en skada i tredje perioden och tvingades lämna isen för att sedan inte återkomma mer i matchen.

– Jag tror inte det var alltför allvarligt, men lär vi få mer besked under tisdagen, säger Anders Lindbäck.

Viktor Fasth var tillbaka på isen i natt – och såg med 32 räddningar till att Anaheim vann igen.

■ ■ ■

Efter tio dagars frånvaro med lättare skada fick målvaktssensationen Viktor Fasth hansen i Anaheims kasse hemma mot divisionsrivalen San Jose i natt.

Och det gick lika bra som vanligt.

Han tog 32 av 35 skott från snipers som Patrick Marleau och Joe Thornton och lade därmed grunden för en tung 5-3 seger.

Fasth har nu ett perfekt facit på hemmaplan. Han har startat sex matcher i Honda Center – och vunnit samtliga.