”Vet att jag kan göra mål också”

Jonas Brodin glödhet – mål igen i natt

HOCKEY

NEW YORK. Det är bara några dagar sedan Jonas Brodin gjorde sitt första NHL-mål.

I natt var det dags för nästa.

– Det är väl kanske just det offensiva som saknats i mitt spel så det känns väldigt kul att få göra några mål, säger den 19-årige rookien till Sportbladet efter Minnesotas 3-1-seger över Vancouver.

Redan efter hans första matcher i världens bästa liga tyckte sig Minnesota Wild-ledningen se en Nicklas Lidström i vardande i den blott 19-årige Jonas Brodin – och därför bildar han nu också lagets första backpar med etablerade superstjärnan Ryan Suter.

Det är dock en liten detalj som – fram till nu – saknats i ekvationen:

De offensiva initiativen. Produktionen. Målen.

Men den verkar vara korrigerad nu.

”Bacon” gjorde sitt allra första NHL-mål mot Colorado för bara fyra dagar sedan  – och i nattens bortamatch mot Vancouver var det alltså dags igen.

I ett powerplay i slutet av andra perioden fick han pucken och drog på ett slagskott som Roberto Luongo bara kunde se sig i månen efter.

– Jo, jag har tänkt på att jag ska ta mer initiativ i offensiven. Det är väl kanske det som saknats i mitt spel.  I början var jag mest fokuserad på defensiven men jag vet ju att jag kan göra mål också, säger Jonas när vi når honom efter slutsignalen.

– Jag får dessutom mycket förtroende, bland annat i just powerplay, och då skam man producera också. Så det känns kul att det blir några mål nu.

Minnesota vann till slut matchen med 3-1 och övertog därmed ledningen i den håra Northwest-divisionen.

– Det är inte lätt att spela mot Canucks i Vancouver, så det var en väldigt skön seger. Men vi gjorde en riktigt bra match, vi har bra tryck i laget, menar ”Bacon” Brodin.

Henrik Sedin gjorde Vancouvers tröstmål – och gjorde i samma stund slut på lagets värsta powerplay-torka på 16 (!) år. Men det hjälpte alltså inte.